facebook2

Hermine Deurloo 2013Hermine Deurloo

Hermine Deurloo is een van de bekendste spelers van de chromatische mondharmonica.
Op dit instrument is ze autodidact, maar zij studeerde eerst saxofoon (jazz) aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Menu en Tim Armacost. Inmiddels is ze op de mondharmonica een veelgevraagde solist en studiomuzikant.

Zij trad op met het Metropole Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Schonberg Ensemble, het orkest van Cor Bakker en met muzikanten als Jesse van Ruller, Candy Dulfer, Han Bennink, Tony Scherr, Kenny Wollesen, Toots Thielemans, Al Jarreau, Bennie Sings, Michiel Borstlap en Bert van den Brink.

Met het bekende orkest 'het Willem Breuker Kollektief' tourde zij de afgelopen tien jaar over de hele wereld naar o.a. Japan, Amerika, China, Indonesië, en Europa.

Op mondharmonica maakte Hermine vijf CD's, de laatste zijn: 'Crazy Clock' – opgenomen in New York, 2005 (met producer/gitarist/zanger Tony Scherr, bekend van Bill Frisell en Norah Jones), 'Soundbite' – 2007 (met producer Reinder van Zalk van Earforce) en 'Live in de Tor' met muzikanten Jan Wessels, Peter Niewerf en Ruud Ouwehand, verschenen in september 2007.

Hermine speelde allerlei tunes in voor films (Puk van de Pettenflet, Eric en het klein insectenboek, Johan) en televisie (RTL4 leaders, de Unox reclame). Ook is ze als gastsolist op vele cd's te horen, o.a. van Bennie Sings, en Tamara Maria, en speelde ze als gastsolist bij Steven Bernstein op het North Sea Jazz Festival en in de Tonic, New York.

Zij was in 2007 te gast bij De Wereld Draait Door.In 2009/2010 maakt zij samen met Maarten van der Grinten, Han Bennink en Ernst Glerum een tournee langs nederlandse theaters voor de serie 'Jazz Impuls'.

Website: www.herminedeurloo.com

 

Logo Prins Bernhard Cultuurfonds
Scholten-Kammingafonds
Küchentreff Stadskanaal
SealteQ logo

Dankzij de financiële steun van sponsors, fondsen, vrienden en familie is dit evenement mogelijk.

Laatst bijgewerkt: 7-juni-2022

Tel. 06-83014316 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

footer-geertteis-k1