facebook2

Pietro Adragna 2014Pietro Adragna

Geboren in 1988 in Erice (TP), Italië. Op 6 jarige leeftijd begon hij accordeon te studeren en bleek vanaf het prille begin al een natuurlijke aanleg te hebben voor het accordeon.
Vanaf 2003 startte hij een studie aan de Accademia Musicale "Roberto Fuccelli" in Perugia, en werd meteen 1e accordeonist in het "Libertango" Accordion Orchestra onder de leiding van Maestro Fuccelli.
In 2010 kreeg hij het diploma voor klassiek accordeon met de hoogste cijfers, aan het Conservatorio di Musica "Luigi Cherubini" in Florence onder leermeester Maestro Ivano Battiston. Hij is momenteel bezig, op hetzelfde conservatorium, met een cursus gevorderde klassieke pianoforte met Prof.ssa Maria Teresa Carunchio en ook is hij gestart met een cursus dirigeren bij Maestro Alessandro Pinzauti.

Pietro heeft talrijke nationale en internationale competities gewonnen onder andere:
1e prijs Concorso Nazionale of Perugia in 2004; 1e prijs Concorso Internazionale "Diapason" in Canicattì, Agrigento in Sicily in 2005; "concertprijs" bij het Città di Castelfidardo zomer concert seizoen in oktober 2006; wereldkampioen accordeon tijdens de 59e TROFEU MUNDIAL DE L'ACORDEAO C.M.A" in Albufeira (Portogallo) in september 2009; 1e prijs tijdens het "6th Primus Ikaalinen 2010″ in Finland in juli 2010; 1e prijs tijdens het "48e Internationaler Akkordeon-wettbewerb Klingenthal" in mei 2011; 1e prijs – national stage – tijdens het "5e V-Accordion Festival Roland" én de 1e prijs tijdens het "5e Accordion Art Festival" in juni 2011;
1e prijs "Premio Strumenti & Musica 2011″ in Spoleto in August 2011; 1e prijs Concorso Internazionale per Fisarmonicisti "Città di Castelfidardo" in September 2011; wederom wereldkampioen "64° Coupe Mondiale World Accordion Championships C.I.A." in Shanghai, CHINA waar hij maar liefst twee competities won, "Senior Virtuoso Entertainment Competition" en "Digital Accordion Competition" in october 2011.

Pietro treedt ook op in vele regionale televisie uitzendingen zoals CANALE 5 en RAI 2.

Hij heeft ook deelgenomen aan vele workshops waaronder seminars met Ivano Battiston, Frederich Deschamps, Renzo Ruggieri, Frank Marocco en nog meer.

Kort geluidsfragmentje (echte liveopname vanuit de zaal):

 

Logo Prins Bernhard Cultuurfonds
Logo Prins Bernhard Cultuurfonds
Scholten-Kammingafonds
Verhoeven Witgoed Service
pennenland-k1
Küchentreff Stadskanaal

Dankzij de financiële steun van sponsors, fondsen, vrienden en familie is dit evenement mogelijk.

Laatst bijgewerkt: 03-mei-2021

Tel. 06-83014316 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

footer-geertteis-k1