facebook2

Henny Langeveld 2013Henny Langeveld

De enige Nederlander tot nu toe die de prestigieuze Coupe Mondial op zijn naam heeft staan. Toen hij 7 jaar oud was begon Henny accordeon te studeren, op zijn 8e jaar werd hij Nederlands Kampioen op het accordeon, een titel die hij gedurende zeven achtereenvolgende jaren behaalde, eerst bij de amateurs en later bij de professionals.
Henny bezocht het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Naast accordeonist is hij ook pianist, orkestleider, arrangeur en componist.

Thuis in bijna alle muziekstijlen: van Bach tot Ketelbinkie, van Jazz tot tango, van musette tot Zuid Amerikaans. Vele jaren was hij degene die het (oude) orkest van Malando voorzag van prachtige arrangementen van de oude tango's én nieuwe werken voor het orkest schreef. Sinds Malando een nieuwe koers vaart, is Henny niet langer verbonden aan dit orkest.

Henny is naast solist ook regelmatig samen met gewaardeerde collega's te beluisteren, zo werkt hij al sinds jaar en dag samen met Peter Ligtermoet (violist) en zangeres Loeki Knol.

Kort geluidsfragmentje (echte liveopname vanuit de zaal, 10 maart 2013):


 

Logo Prins Bernhard Cultuurfonds
Scholten-Kammingafonds
Küchentreff Stadskanaal
SealteQ logo

Dankzij de financiële steun van sponsors, fondsen, vrienden en familie is dit evenement mogelijk.

Laatst bijgewerkt: 7-juni-2022

Tel. 06-83014316 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

footer-geertteis-k1