facebook2

GreetjedeOude AmstGracht2 300x237pxGreetje de Oude

Muziekstijlen:
Accordeoniste Greetje de Oude is afgestudeerd op het Sweelinck Conservatorium als docent en uitvoerend musicus.
Zij speelt en zingt feestelijke muziek diverse stijlen: Franse Musette, Chansons (de echte Parijse sfeer), Zigeuner, Gypsy jazz, Klezmer, Tango, Italiaans, Tarantella's, Spaans, Hot-club de France, Caribisch, Salsa. Als het gewenst is zingt zij ook het authentieke Amsterdamse repertoire van vroeger. Greetje is geboren en getogen in de Amsterdamse Jordaan waar haar ouders en grootouders een cafe hadden. Daar werd het Amsterdamse lied ten gehore gebracht door haar moeder en dat werd begeleid op accordeon door vader of opa en oma speelde drums.
Daarnaast geeft ze diverse workshops ‘Smartlappen zingen’ en Flamencodansen.
Greetje speelt mobiel en acoustisch en is daarom zeer geschikt voor elke feestelijke gelegenheid!
Voor meer informatie kijk op: www.accordeonist-greetje.nl

Biografie

Greetje de Oude is geboren in Amsterdam en speelt vanaf haar 6de jaar accordeon. Zij is afgestudeerd in 1993 als docente en uitvoerend musicus aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Zij speelt in diverse muziektheater- cabaret- dans- en musicalprodukties. Zij werkte voor het Filmmuseum in Amsterdam, Moskou, Bologne en Parijs. Zo componeert zij de muziek bij authentieke, gerestaureerde stomme films. In THE PASSION speelde en arrangeerde zij het lied Ken jij mij. Trad op voor de Nederlanse Ambassade in Nigeria voor Koningsdag. Zij mocht 3 maanden in Japan werken als muziekduo Accorde Vi in Nagasaki. Opende het Rijksmuseum voor T.V.
Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in het spelen van feestelijke muziekstijlen uit vele landen en geeft zij diverse zang- en dansworkshops. Zij werkt met Opera zangeres Wynanda Zeevaarder, haar zigeuner duo Accorde Vi, het Caribische bandje La Bandita en het Amsterdamse trio Brokkie Amsterdam. Zij is part-time docente aan diverse muziekscholen en dirigent van diverse koren van Pop- Shanty- tot Smartlap.

Liveopname van Aan de voet van die ouwe Wester: klik HIER

Voor meer informatie kijk op: www.accordeonist-greetje.nl

Logo Prins Bernhard Cultuurfonds
Scholten-Kammingafonds
Küchentreff Stadskanaal
SealteQ logo

Dankzij de financiële steun van sponsors, fondsen, vrienden en familie is dit evenement mogelijk.

Laatst bijgewerkt: 7-juni-2022

Tel. 06-83014316 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

footer-geertteis-k1