facebook2

Matthias Matzke 2013Egle Bartkeviciute

Egle Bartkeviciute, accordeonist uit Litouwen, heeft gedurende de 7 voorbije jaren meer dan 30 nationale en internationale prijzen gewonnen waaronder de grootste internationale accordeon competities: Trophee mondial de l'accordeon, Klingenthal accordion competition, Coupe Mondiale CIA accordion world championships and PIF Castelfidardo.
Ze heeft al vele concerten gegeven in welbekende Europese concertzalen in Parijs, Minsk, Ankara, Hamburg Salzburg en meer. Mensen worden enthousiast en zijn geraakt door haar muziek. De toehoorder heeft altijd een kans om verschillende stijlen van composities te horen, zeer bijzondere afwijkende kleur van het geluid, elegantie, emotionele interpretaties. Zij ontving de grootste ovaties tijdens haar concerten in het prestigieuze Schlezvig - Holshtein (SHMF) muziekfestival in Duitsland, solo-optreden in de concertzaal van het Musée du Louvre in Parijs. Ze heeft ook vele concerten gegeven met symfonische- en kamerorkesten uit Litouen, Letland, Frankrijk, Italië en vele andere landen.
In 2011 bekroond met de Siauliai UNESCO club prijs, evenals in hetzelfde jaar bekroond met een koningin Morta prijs.
In 2012 werd ze de eerste accordeonist die een beurs won van de M. Rostropovich foundation.
Sinds 2016 is zij begonnen met jureren tijdens internationale muziekwedstrijden, is ze actief aanwezig en kwalificeert accordeon competities, geeft optredens in heel Europa en ze ontvangt ook uitnodigingen om masterclasses geven.

Foto: Gintaras Miltenis

Facebook: https://www.facebook.com/eglutacco

Liveopname van It don't mean a thing: klik HIER

Logo Prins Bernhard Cultuurfonds
Scholten-Kammingafonds
Küchentreff Stadskanaal
SealteQ logo

Dankzij de financiële steun van sponsors, fondsen, vrienden en familie is dit evenement mogelijk.

Laatst bijgewerkt: 7-juni-2022

Tel. 06-83014316 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

footer-geertteis-k1