facebook2

Matthias Matzke 2013Dantong Wang (CHN)

Dantong Wang werd in 2001 in China geboren. Ze leerde al vanaf haar vierde levensjaar accordeon in een kleuterschool waar ruimte was om ‘s middags kunstcursussen te volgen (zang, dans, instrumenten en meer). Na de kleuterschool kreeg ze tot haar 10e accordeonles bij Jianlin Li, voorzitter van Hebei Accordion Association. Daarna studeerde ze bij de artiest Zhao Liu en begon op het podium op te treden. Studeert momenteel bij Yansheng Li, een beroemde accordeondocent in China. Yansheng Li werkt sinds 2007 samen met Jacques Mornet en Nathalie Boucheix die elke zomer worden uitgenodigd voor een masterclass van een week.
Dantong Wang begon in 2017 masterclasses bij hen te volgen. Vervolgens ging ze naar hun internationale school voor muziek en accordeon (CNIMA, Centre National et International de Musique et d’Accordeon) in Frankrijk om er in 2019 twee weken te studeren. De jaren daarna schreef ze zich in als reguliere student. In CNIMA studeert ze niet alleen accordeon, maar ook muziektheorie, decoderen, kamermuziek, zang enzovoort. Ze woont en studeert dan ook sinds 2000 in Frankrijk. Ze speelt o.a. Medley de valses de Paris - Claude Thomain en La marche de Radetsky - Johann Strauss (Vater) in een prachtig arrangement van Dimitri Saussard speciaal voor accordeon.

Ze is winnaar van de volgende prestigieuze internationale competities:
• 74th Coupe Mondiale in München 2021 (category senior virtuso entertainment)
• 58th Internationaler Akkordeon wettbewerb Klingenthal 2021 (category virtuso entertainment)
• 69th Trophée Mondiale 2019 in Loulé Portugal (category senior variete)

Enkele beelden van haar deelname in Klingenthal van mei 2021:
                   https://www.youtube.com/watch?v=QdVB9n8fayQ

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100033950850241

Logo Prins Bernhard Cultuurfonds
Scholten-Kammingafonds
Küchentreff Stadskanaal
SealteQ logo

Dankzij de financiële steun van sponsors, fondsen, vrienden en familie is dit evenement mogelijk.

Laatst bijgewerkt: 20-mei-2022

Tel. 06-83014316 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

footer-geertteis-k1