facebook2

Matthias Matzke 2013Gertie Bruin (NL)

Met podiumervaring sinds 1981 in vrijwel alle mogelijke genres en muzikale stijlen beschikt accordeonist Gertie Bruin over een rijk palet.
Hij werkt zeer regelmatig samen met koren, orkesten, instrumentalisten, dansers, dichters en acteurs. Hij beoefent verschillende muzikale stijlen, van jazz tot klassiek tot chanson. Hij houdt van afwisseling, van minder gebaande paden en van het spelen op bijzondere locaties en viert momenteel zijn 40-jarig jubileum op het podium.

Gertie Bruin (1972) speelt accordeon vanaf jonge leeftijd. Hij studeerde af als klassiek accordeonist bij docent Egbert Spelde aan het conservatorium Enschede en behaalde tevens het diploma Theorie der Muziek aan het conservatorium Groningen. Daarnaast volgde hij een aantal masterclasses, waaronder bij Mogens Ellegaard, Mie Miki en Teodoro Anzellotti. Zijn ruime interesse en ervaring in origineel gecomponeerde muziek voor de accordeon varieert van klassiek tot lichte muziek. Naast solo optredens werkt Gertie Bruin samen met diverse vocalisten (mezzosopraan Lies Akkerman, sopraan Elizabeth Kooy, chansonzangeres Mia Gast), musici (o.a. saxofonist Niels Bijl, gitarist/violist Don Hofstee, contrabassist Bert van Erk, pianist Nynke Eekhof), koren (Mannenkoor Albatros) en orkesten.
In 2008 bracht hij zijn eigen solo CD “Dutch Touch” uit, met daarop nieuwe Nederlandse composities voor accordeon solo.
Hij is docent accordeon op muziekscholen in Haren, Stadskanaal, Gieten en Hogeland.
Van 2009 tot 2015 was hij als hoofdvakdocent accordeon verbonden aan het ArtEZ Conservatorium (Enschede & Zwolle)
Van 2010 tot 2020 was hij als docent accordeon verbonden aan de afdeling Docent Muziek van het Prins Claus Conservatorium in Groningen.
Vanaf 2016 is hij dirigent van het Leeuwarder Accordeon Ensemble en vanaf 2019 dirigeert hij Accordeonorkest de Meldij in Drachten.

Voor meer gedetailleerde informatie zie www.gertiebruin.nl

 

 

 

Dankzij de financiële steun van cultuurfondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

Logo Kunstraad GroningenLogo Scholten-Kamminga FondsLogo Emmaplein FoundationHohnerMuziekhuis Da CapoVerhoeven WitgoedService   SternVelsibSealteQ StadskanaalKüchentreff Stadskanaal