facebook2

Matthias Matzke 2013Jonny Kerry (GB)

Jonny groeide op in een muzikaal gezin, zijn ouders speelden in een country- en westernband samen met zijn oom en tante die met Chet Atkins door het Verenigd Koninkrijk toerden. Zijn oma van vaderskant was een bekwaam pianiste en zijn moeders ouders speelden in de brassband van het Leger des Heils. Al op zeer jonge leeftijd raakte Jonny gefascineerd door de piano, het was door dit instrument dat hij zijn liefde voor muziek en zang zou ontdekken. Op 14-jarige leeftijd speelde Jonny een accordeon die zijn grootvader voor hem kocht en hieruit vond hij zijn passie voor het instrument. Vanaf de leeftijd van 17 begon Jonny accordeon te spelen en semi-professioneel te zingen bij de Gypsy Jazz band uit Nottingham genaamd 'Maniere des Bohemians' naast zijn broer Matt Kerry en drie andere bandleden. De band speelde op podia en festivals door het heel Engeland en was te zien op de “BBC-introducing”. Door de jaren heen onvermoeibaar werkend aan het verfijnen van zijn eigen stijl en geluid, heeft Jonny honderden shows en evenementen in heel Europa gespeeld en een reputatie van pure uitmuntendheid opgebouwd door zijn authentieke talent en harde werk.

Na zijn eerste doorbraak in de industrie te hebben meegemaakt in het veelgeprezen BBC-drama Peaky Blinders, greep Jonny het momentum en zette hij zijn ervaring om in geheel nieuwe kansen. Met zijn eigen stijl geïnspireerd door de invloed van grootheden als Sinatra, Monro, Piazzolla, Reinhardt en Richard Galliano, met wie Jonny persoonlijk studeerde, heeft Jonny een kleurrijk hybride spectrum van geluid gecreëerd dat een stellaire reeks stijlen omvat zoals Jazz, Gypsy Jazz , Bossa Nova, Franse Musette, Tango, Klassiek en Folk. Hij heeft alles gespeeld, van privé-evenementen, luxe cruiseschepen, feesten van beroemdheden tot showcase-sets op concerten en festivals.
Hij speelde voor bedrijven als Warner Records, Ferrari, Renault, John Lewis, Café Rouge, Virgin media en de BBC. Hij heeft het genoegen en het voorrecht gehad om podia te delen met enkele van de grootste talenten uit de Gypsy Jazz-scene van vandaag, zoals Jimmy Rosenberg, Paulus Schäfer, Gary Potter, Christian Van Hemert en Jason Anick.

Website: https://www.jonnykerry.com/

 

Logo Prins Bernhard Cultuurfonds
Logo Prins Bernhard Cultuurfonds
Scholten-Kammingafonds
Verhoeven Witgoed Service
pennenland-k1
Küchentreff Stadskanaal

Dankzij de financiële steun van sponsors, fondsen, vrienden en familie is dit evenement mogelijk.

Laatst bijgewerkt: 11-okt-2021

Tel. 06-83014316 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

footer-geertteis-k1