Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

1e editie: 10 Maart 2013

Henny LangeveldHenny Langeveld.
Henny beet de spits af. Het publiek genoot zichtbaar van zijn degelijk en zeer verzorgd virtuoos accordeonspel waarbij de tango Ole Guapa natuurlijk ook werd gespeeld en wel op een manier zoals alleen Henny dat kan met heel veel gevoel, prachtig om hem bezig te zien. Henny speelde op een prachtige Scandalli pianoklavier accordeon.

Johan Kleine

 

Johan Kleine.
Als tweede accordeonist kwam Johan kleine op het podium. Hij speelde mooie musettes en ook nummers van wijlen Johnny Meijer waarbij de vingertjes vliegensvlug over de knopjes vlogen van zijn mooie Fisart knopaccordeon.

Matthias Matzke
Matthias Matzke.
Het pas 20 jarige Duitse talent Matthias Matzke impneerde vooral ook met zijn klassieke nummers. Maar ook zijn entertainment en jazznummers spraken tot de verbeelding. Hij gebruikte twee accordeons en het waren beide Hohner accordeons.

Hermine Deurloo

Hermine Deurloo.
Hermine verzorgde het muzikale intermezzo met haar virtuoze spel op het kleine instrument, de chromatische mondharmonica. Zij werd begeleid door Rene op vibrafone an drums en door Bert op de contrabas. Matthias speelde ook nog 3 nummers mee en dat deed hij met een minimale voorbereiding, grote klasse.

Rene van Astenrode

 

Rene van Astenrode.
Rene verzorgde met zijn drums, percussie en vibrafoon voor de ritmische begeleiding samen met Bert op contrabas.

Bert van Erk

 

 

Bert van Erk.
Bert speelde prachtig op zijn contrabas. Het is een genot om hem te zien spelen met hart en ziel duikt hij helemaal in zijn contrabas.

Jasper Wiegers
Jasper Wiegers.
De pas 10 jarige Jasper speelde 2 nummers op zijn steirische harmonica en werd begeleid door Bert en Rene. Hij zou eerst 1 nummer alleen spelen en 1 nummer samen met zijn vader. Maar hij besloot om beide nummers helemaal solo te spelen, dat verdient een grote proficiat! Ga zo door Jasper!

Limex Center Wiegers

 

Johan Wiegers.
Johan Wiegers had een mooie stand opgebouwd in de foyer waarbij hij ook live speelde samen met zijn zoontje. Limex Center Wiegers is ook een van onze sponsors.

Muziekhuis Da Capo

 

Muziekhuis Da Capo.
Sjoerd en zijn zoon hadden ook een mooie stand opgebouwd in de foyer met o.a. diverse accordeons en ook een keyboard. Muziekhuis Dacapo is een van de hoofdsponsors.

Leo Music & Audio

 

Leo Music & Audio.
De derde stand was van Leo Music & Audio uit Stadskanaal. Zij hadden ook een hele mooie stand opgebouwd. Ook Leo Music & Audio sponsort ons Internationaal Accordeonfestival.

Ilse Hilde de Jager
 

Ilse Hilde de Jager.
Zij verzorgde op een vlekkeloze wijze de presentatie.

Jac & Jeanne Puts

 

Jac & Jeanne Puts.
De organisatie was heel gelukkig en tevreden dat alles vlekkeloos verlopen is. Tot volgend jaar zondag 9 maart 2014 wederom in het prachtige theater Geert Teis te Stadskanaal.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.