Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

7e editie: Zondag 10 Maart 2019

P1012327 b1 k2b u1Het was alweer voor de zevende keer dat dit accordeonfestival werd gehouden. De organisators Jac & Jeanne Puts hadden in samenwerking met het bestuur van de stichting internationaal accordeonfestival opnieuw een  gevarieerd en boeiend programma weten samen te stellen met uitstekende accordeonisten en top musici uit binnen- en buitenland. Het verkorten van de totale tijdsduur van het festival (13.30-17.00) met één grote pauze is heel goed bevallen door de organisatie, theater en het publiek. We hadden dit jaar 292 accordeonliefhebbers in de theaterzaal. Dit unieke accordeon evenement verdient een volle zaal. Hieronder ziet u enkele foto's gemaakt door Henk van Nijkerk.


01 P1012408 k1 Gert Wantenaar uit Amsterdam.
Gert Wantenaar mocht het festival openen. Gert begon met een mooie Amsterdamse medley van bekende melodieën. Hij vervolgde zijn 1e set met het swingnummer, Tea for two, gevolgd door Zuid Amerikaanse stijlnummers en eindigde met een mooie musette, Flambee Montalbanaise. Zijn 2e set starte hij met het nummer, All the things you are, gevolgd door een Engelse wals medley (True love, Tenessee en Vaya con Dios).  Daarnaa speelde hij twee nummers op zijn Bandoneon, Silbando en Milonga de mis Amores. Hij sloot zijn optreden af met een blues nummer, Sweet Lorraine

 02 P1012401 k1Second Souffle uit België.
Het duo Second Souffle bestaande uit Béatrice Adam (fysiotherapeute) en Alain Van Muysewinkel brachten hele subtiele accordeonklanken ten gehore in de eerste twee eigen gecomponeerde nummers Evanescence en Les petits matins. Hun 1e set werd afgesloten met een solonummer gespeeld door Alain, Feira de Mangaio. In hun 2e set werden drie eigen gecomponeerde nummers gespeeld, Aliento Cubana, Cristaline en Omerta met hele mooie accordeonklanken op een prachtige subtiele manier gearrangeerd voor twee accordeons. Met deze muziek kun je heerlijk wegdromen. Zij hopen dit jaar nog hun eerste CD te kunnen presenteren.
Meer informatie vindt u op hun website en op hun  facebook pagina.

03 P1012372 k1 Vincent van Amsterdam uit Haarlem.
Dit jaar hadden we een half uur gereserveerd voor klassieke muziek gespeeld door Vincent van Amsterdam. Hij begon zijn optreden met het bekende stuk Asturias van I. Albinez en vervolgde met La Campanella van R. Würthner en Ave Maria van A. Piazzolla. Stuk voor stuk zeer moeilijke stukken om te spelen. Hij eindigde zijn optreden met de compositie Don Rapsody van W. Semionov. Vincent speelde op een Bugari Prime 3, die hij in de pauze demonstreerde in het theatercafé.
Klik HIER voor de website van Vincent van Amsterdam.

 04 P1012412 k1Pietro Adragna uit Italië.
Al voor de derde keer hadden we de Italiaanse temperamentvolle alleskunner in ons programma opgenomen. Wij hadden hem donderdag 7 maart al opgehaald op het NS station in Assen. Op vrijdagmiddag 8 maart heeft hij eerst nog twee concerten gegeven in de winkel van Muziekhuis DaCapo in Nietap. Zijn optredens op zondag 10 maart in theater Geert Teis vielen zeer in de smaak van het publiek met als uitschieters een Classical Medley van maar liefst 18 minuten en op speciaal verzoek van Jac en Jeanne Puts het nummer Adios Nonino van Astor Piazzolla. Klik HIER voor zijn Website.

05 P1012316 k1 Yolanda Lelijveld uit Roswinkel
Omdat we ook graag jong accordeon talent een kans willen geven om zich te presenteren op het podium hadden we dit jaar Yolanda Lelijveld uit Roswinkel gevraagd om een stuk voor te bereiden. Haar keuze viel op het nummer “Danse Macabre” van Camile Saint-Saëns. Een pittig stuk muziek waar vele accordeonisten zich niet aan durven wagen. Zij speelde voor het eerst op dit festival. Een geweldig applaus van het publiek viel haar ten deel, en terecht. Proficiat Yolanda, wij hebben van jouw spel genoten. We hadden Jan Timmer ook gevraagd om een nummer te spelen maar hij had nog steeds te veel last van een schouderblessure.

06 P1012410 k1

Bert van Erk.
Bert speelde ook nu weer prachtig op zijn contrabas. Het is werkelijk een genot om hem te zien spelen met hart en ziel duikt hij helemaal in zijn contrabas. Het vergt veel vakkennis en professionaliteit om deze top muzikanten te kunnen begeleiden. Bert, hartelijk dank voor jouw inzet en de extra repetities met Pietro Adragna en Second Souffle en de voorbereidingen d.m.v. sheets voor de begeleiding van Gert Wantenaar.
Meer info over Bert van Erk vindt u op zijn  website: www.bertvanerk.nl.

 

07 P1012278 k1

Sebastian Demydczuk.
Door omstandigheden moesten wij onze vaste drummer,  René van Astenrode, vervangen.  Sebastian Demydczuck was gelukkig vrij en bereid om in te vallen voor René. In 2014 heeft  Sebastian ook al met succes ingevallen voor René. Bert, René en Sebastian, mannen, allemaal bedankt voor jullie inzet om van dit prachtige accordeon evenement een geweldig succes te maken.
Zie ook zijn facebook pagina: https://www.facebook.com/sebastian.demydczuk

 

08 P1012333 k1 08 P1012329 b2 k1Muziekhuis Da Capo uit Nietap.
Heel fijn dat Muziekhuis Da Capo uit Nietap opnieuw present was met een grote stand in de foyer van het theater. Music Meijer Benelux had ook aan aantal Hohner accordeons geleverd voor een mooie presentatie van HOHNER accordeon. Muziekhuis Da Capo is een begrip in Noord Nederland voor accordeonisten met een geweldige service en klantvriendelijkheid. Wij zijn ontzettend blij dat zij ons accordeonfestival sponsoren. Pieter Bosma gaf ook nu weer informatie en demonstraties van de Bugari Evo. Bezoek ook eens de website van Muziekhuis Da Capo.

Catering en foyer Geert Teis.
We hadden van te voren goede afspraken gemaakt met de catering van het Geert Teis theater. Er waren nu ook vanaf 12.00 uur belegde broodjes, warme hapjes zoals gehaktballen en broodje kroket, soep en nog meer te verkrijgen, belangrijk voor de mensen die van ver komen. Het is ook goed toeven in de prachtige en sfeervolle foyer. Zo'n evenement als dit verdient een mooie lokatie en we mogen trots zijn op zo'n mooi theater hier in Stadskanaal.

City Hotel Stadskanaal

Combi-arrangement in samenwerking met het City Hotel Stadskanaal.
Ook dit jaar hadden we weer een aantrekkelijk Combi-arrangement. Dat arrangement bestaat uit een hotelovernachting voor 2 personen inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet plus 2 entreekaarten voor het accordeonfestival. City Hotel Stadskanaal is een 4-sterren hotel en ligt vast aan theater Geert Teis.  Ook in 2020  zal er weer een combi-arrangement worden aangeboden maar wel met een andere prijs. Mocht u daar belangstelling voor hebben dan is het aan te bevelen om dat vroegtijdig te boeken want de belangstelling voor deze aanbieding is groot.

10 DSC 0322 k1Organisatie en Presentatie: Jac & Jeanne Puts mmv de St. Int. Acc. festival.
Voor de organisators is het altijd weer een hele opluchting als alles vlekkeloos verlopen is, want er kan natuurlijk van alles en nog wat mis lopen met zo'n evenement. Sinds juli 2017 hebben wij de stichting Internationaal Accordeonfestival opgericht met een bestuur bestaande uit 5 personen waaronde de accordeon docenten Gertie Bruin en Henk Puister en als penningmeester hebben we Gina Verhoeven bereid gevonden. Wij hopen hiermee de continuiteit van dit unieke accordeon evenement te verzekeren naar de toekomst. En zoals ik u tijdens de afsluiting al vroeg, neemt u voor de 8e editie minimaal één persoon mee uit uw familie- en/of kennissenkring zodat we de zaal beneden vol krijgen.

Met dank aan alle sponsoren en fondsen en iedereen die heeft meegeholpen om dit prachtige accordeon evenement mogelijk te maken.

Bij leven en welzijn hopen wij u weer te mogen ontvangen in het Geert Teis theater op zondag 8 maart 2020
.

Jac & Jeanne Puts
Grootzeil 17
9501 JL Stadskanaal

Voor vragen of opmerkingen: Telefoon 06-83014316
                                                       of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.