Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

6e editie: Zondag 11 Maart 2018

GroepsfotoHet was alweer voor de zesde keer dat dit accordeonfestival werd gehouden. De organisators Jac & Jeanne Puts hadden dit jaar voor het eerst in samenwerking met de stichting internationaal accordeonfestival opnieuw een  gevarieerd en boeiend programma weten samen te stellen met uitstekende accordeonisten en top musici uit binnen- en buitenland. Het was alleen jammer dat er minder bezoekers waren dan verwacht. Er waren de laatste twee weken vóór het festival een groot aantal afzeggingen, inclusief hotel boekingen, wegens de griep. Dit unieke accordeon evenement verdient een volle zaal. Hieronder ziet u enkele foto's gemaakt door Henk van Nijkerk.

01 P1012105 k1 02 P1012110 k1Julien Gonzales uit Frankrijk (Parijs).
Julien Gonzales mocht het festival openen. Julien begon eerst met een hele korte verrassende Franse intro met de nodige mimiek en vervolgde solo met het stuk “Blow Up” van Michel Portal gevolgd door uiteraard een “Medley De Paris” met daarin verwerkt nummers van Piaf, Brel en Aznavour om daarna zijn 1e set af te sluiten met klassiek Medley (o.a. Bach, Mozart en Vivaldi). Zijn 2e set bevatte uiteraard de Franse musette en tango. In een duet met Dorin Grama en de vaste begeleiders op het festival Bert van Erk (bas) en Rene van Astenrode (drums) sloot hij zijn optreden af met het nummer “Minor Swing” van Django Reinhardt. Klik HIER voor zijn website.

04 P1012240 k1 03 P1012182 k1Dorin Grama uit Moldavië.
Dorin woont en werkt momenteel in Duitsland en studeert aan het Hohner Conservatorium Jazz Accordeon Master. Dorin begon op indrukkende wijze op zijn Roland digitale accordeon met een gedeelte uit de “Vierjaargetijden” (winter, zomer) van Antonio Vivaldi. Daarna speelde hij enkele bekende jazz nummers en ook het pop nummer “Isn’t she lovely” van Stevie Wonder werd op een mooie manier door hem vertolkt. Later speelde hij ook op de akoestische Hohner Fun Power die ter beschikking was gesteld door Music Meijer Benelux. Zijn 2e set sloot Dorin af samen met Julien Gonzales en de band met het nummer Libertango van Astor Piazzolla. Meer informatie vindt u op zijn facebook pagina.

05 P1012120 k1 06 P1012132 k1Wouter de Polkaman uit Sappemeer.
Uit Sappemeer hadden we Wouter de Polkaman in het programma. Helaas moest zijn broer Matthijs (banjo speler) wegens persoonlijke omstandigheden verstek laten gaan. Maar dit werd door Wouter heel goed opgevangen. Hij gaf een mooi optreden met nummers als “Just Because” en “Blue Skirt Waltz” van Frankie Yankovic. Verder speelde hij nog twee medleys van Johnny Pecon en Slavko Avsenik. Dit werd door het aanwezige publiek goed ontvangen ondanks het gemis van het mooie typische banjo spel van Matthijs. Wij wensen Matthijs bij deze nog eens van harte beterschap. Klik HIER voor de website van Wouter.

08 P1012229 k1 07 P1012217 k1Greetje de Oude en Nico Meijer uit Amsterdam.
Uit de Amsterdamse Jordaan hadden we Greetje de Oude in het programma en zij had zanger/entertainer Nico Meijer meegenomen. Greetje begon solo met nummers als “Le Port d ‘Amsterdam” van Jaques Brel. Nico kwam daarna met een centenbakkie in de hand weer het podium op terwijl hij het lied “Poen” en “Daar is de Orgelman”van Wim Sonneveld zong. Telkens als Greetje solo speelde, zoals onder meer “Glimlach van een kind” was Nico zich alweer druk aan het omkleden. De ene keer als Dorus met het lied “Twee Motten” en een andere keer als Pastoor met het lied “De Vrolijke Koster”. Klik HIER voor de Website van Greetje

09 P1012064 k1 10 P1012184 k1Linda's Jazz uit Noord Nederland.
Voor de afwisseling was er ook een klein halfuurtje gereserveerd voor Linda’s Jazz bestaande uit Linda Molenkamp (zang), Vincent Grit (piano) en Bert van Erk (contrabas). Nummers als “Honeysuckle Rose” en Mr. Bojangles werden op een mooie manier vertolkt. Klik HIER voor de website van Linda's Jazz.

11 P1012104 k1

Jan Timmer.
Omdat we graag jong accordeon talent naar voren willen laten komen op dit festival hadden we aan de inmiddels 14-jarige Jan Timmer uit Coevorden gevraagd om een stuk voor te bereiden. Zijn keuze viel op het nummer “Jolly Cabellero” van Pietro Frossini. Jan leverde een geweldige prestatie door dit nummer vlekkeloos en solo te spelen. Hij speelt al enkele jaren op dit festival. Je merkt een duidelijke stijgende lijn in zijn manier van spelen. Een geweldig applaus van het publiek viel hem ten deel, en terecht. Proficiat Jan, wij hebben van jouw spel genoten. Voor de volgende edities willen we graag iets meer tijd inplannen voor jong accordeon talent. De organisatie heeft daar plannen voor.

12 BertvanErk P3121760 k1

Bert van Erk.
Bert speelde ook nu weer prachtig op zijn contrabas. Het is werkelijk een genot om hem te zien spelen met hart en ziel duikt hij helemaal in zijn contrabas. Het vergt veel vakkennis en professionaliteit om deze top muzikanten te kunnen begeleiden. Bert, hartelijk dank voor jouw inzet en de extra repetities met Julien Gonzales en Dorin Grama. We rekenen weer op jou voor de 7e editie  op zondag 10 maart 2019.
Meer info over Bert van Erk vindt u op zijn  website: www.bertvanerk.nl.

13 RenevanAstenrode P3121901 k1

Rene van Astenrode.
Rene zorgde met zijn drums, percussie en vibrafoon voor de ritmische begeleiding samen met Bert op contrabas! 
Rene, hartelijk dank voor jouw inzet en de extra repetities met Julien Gonzales en Dorin Grama.
We rekenen weer op jou voor de 7e editie  op zondag 10 maart 2019.

12 P1012149 k1 13 P1012150 k114 P1012157 k1Muziekhuis Da Capo uit Nietap.
Heel fijn dat Muziekhuis Da Capo uit Nietap opnieuw present was met een grote stand in de foyer van het theater met ook voor de liefhebbers het allernieuwste model Yamaha keyboard. Music Meijer Benelux had ook aan aantal Hohner accordeons geleverd voor een mooie Hohner accordeons presentatie. Muziekhuis Da Capo is een begrip in Noord Nederland voor accordeonisten met een geweldige service en klantvriendelijkheid. Wij zijn ontzettend blij dat zij ons accordeonfestival sponsoren. Pieter Bosma gaf ook nu weer informatie en demonstraties van de Bugari Evo. Bezoek ook eens de website van Muziekhuis Da Capo.

Catering en foyer Geert Teis.
We hadden van te voren goede afspraken gemaakt met de catering van het Geert Teis theater. Er waren nu ook vanaf 12.00 uur belegde broodjes, warme hapjes zoals gehaktballen en broodje kroket, soep en nog meer te verkrijgen, belangrijk voor de mensen die van ver komen. Het is ook goed toeven in de prachtige en sfeervolle foyer. Zo'n evenement als dit verdient een mooie lokatie en we mogen trots zijn op zo'n mooi theater hier in Stadskanaal.

City Hotel Stadskanaal

Combi-arrangement in samenwerking met het City Hotel Stadskanaal.
Ook dit jaar hadden we weer een aantrekkelijk Combi-arrangement. Dat arrangement bestaat uit een hotelovernachting voor 2 personen inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet plus 2 entreekaarten voor het accordeonfestival en dat alles voor een hele mooie prijs. City Hotel Stadskanaal is een 4-sterren hotel en ligt vast aan theater Geert Teis. Dit jaar was er een nog grotere belangstelling dan vorige jaren voor deze combinatie. Ook in 2019  zal er weer een combi-arrangement worden aangeboden. Mocht u daar belangstelling voor hebben dan is het aan te bevelen om dat vroegtijdig te boeken want de belangstelling voor deze werkelijk prachtige aanbieding stijgt nog ieder jaar.

15 P1012250 k1Organisatie en Presentatie: Jac & Jeanne Puts.
Voor de organisators is het altijd weer een hele opluchting als alles vlekkeloos verlopen is, want er kan natuurlijk van alles en nog wat mis lopen met zo'n evenement. In juli 2017 heeft hebben wij de stichting Internationaal Accordeonfestival opgericht met een bestuur bestaande uit 5 personen waaronde de accordeon docenten Gertie Bruin en Henk Puister en als penningmeester hebben we Gina Verhoeven bereid gevonden. Wij hopen hiermee de continuiteit van dit unieke accordeon evenement te verzekeren naar de toekomst.
En zoals ik u tijdens de afsluiting al vroeg, neemt u minimaal één persoon mee uit uw familie- en/of kennissenkring zodat we de zaal beneden vol krijgen.

Bij leven en welzijn hopen wij u weer te mogen ontvangen in het Geert Teis theater op zondag 10 maart 2019
.

Jac & Jeanne Puts
Grootzeil 17
9501 JL Stadskanaal

Voor vragen of opmerkingen: Telefoon 0599-333291
                                                       of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.