Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

5e editie: Zondag 12 Maart 2017

Afsluiting P3121958 k1Wat een prachtige accordeon middag in het Geert Teis theater te Stadskanaal. De organisators Jac & Jeanne Puts hadden opnieuw een zeer gevarieerd programma weten samen te stellen met louter top accordeonisten en top musici uit binnen- en buitenland. De organisatie is zeer blij te melden dat het bezoekers aantal de stijgende lijn weet vast te houden. We gaan er alles aan doen om op zondag 11 maart 2018 de zaal beneden vol te krijgen. Dit unieke accordeon evenement verdient een volle zaal. Hieronder ziet u enkele foto's gemaakt door Henk van Nijkerk.

01 P3121923 k1 02 P3121924 k1Cory Pesaturo uit Boston (USA).
Wat een geweldige nog jonge (29 jaar) accordeonist die vele nationale en internatinale prijzen op zijn naam heeft staan waaronder de Coupe Mondiale in 2009. Helemaal uit Boston in de USA overgevlogen speciaal voor het Internationaal Accordeonfestival Stadskanaal. Het was zijn eerste optreden in Nederland. Hij heeft eerst een aantal dagen gelogeerd bij de zoon van Jan Lammers (ex formule-1 coureur) om vervolgens op donderdag avond bij ons thuis te arriveren. Voorafgaand aan zijn twee  concerten gaf hij op vrijdag 10 maart nog een improvisatie masterclass in de muziekschool in Stadskanaal. Klik HIER voor zijn website.

04 P3121898 k1 03 P3121895 k1Radu Laxgang uit Moldavië.
De 25 jarige Radu Laxgang is geboren in  Chisinau de hoofdstad van Moldavië maar woont sinds 2006 in Duitsland en heeft ook tal van nationale en Internationale prijzen gewonnen waaronder de Coupe Mondiale in 2010 en 2013 en de Trophée Mondial ook in 2010 en 2013. Hij geeft les en masterclasses en geeft concerten over de hele wereld. Meer informatie vindt u op zijn facebook pagina.

05 P3121940 k1 06 P3121944 k1Hermine Deurloo en Jean Louis van Dam (NL).
Nederland mag trots zijn op Hermine Deurloo, een geweldige virtuoze bespeelster van de chromatische mondharmonica. Hermine speelde speciaal voor dit evenement samen met de bekende Nederlandse accordeonist  Jean Louis van dam, een rasechte muzikant. Cory Pesaturo is ook onder de indruk van de muzikale kwaliteiten van Hermine op dat kleine instrument en wilde perse tijdens zijn concert samen met haar een nummer spelen. Het werd het nummer "Somewhere my prince will come".

10 P3121868 k1 09 P3121870 u1 k1 08 P3121873 k1 07 P3121870 k1Swingin Mary/Anies & Pieter.
Voor het traditionele muzikale intermezzo, zo halverwege de middag, hadden we dit jaar een swingend jazzy trio uitgenodigd bestaande uit Mary Veldkamp (zang), Anies Latumaelissa (gitaar) en de zeer bekende Nederlandse accordeonist Pieter Bosma. Zij brachten een swingende show met nummers als "It's  alright with me" en "There will never be another you" met Pieter Bosma die in de swingende stijl van wijlen Johnny Meijer geweldige accordeonklanken tevoorschijn toverde. Ook het rustige nummer "Autumn Leaves" werd vlekkeloos uitgevoerd met Rene van Astebrode op de vibrafoon. In het tweede deel van hun optreden werd een Nederlandstalige potpourie gespeeld en hun optreden werd  afgesloten met "Aan de Amsterdamse grachten". Het publiek genoot met volle teugen van dit muzikale intermezzo.

11 JanTimmerP3121892 u1 k1

Jan Timmer.
De 13-jarige Jan timmer uit Coevorden hadden wij opnieuw uitgenodigd om één nummer te komen spelen op het podium in het Geert Teis theater. In december 2016 kregen we een video aangereikt waarop hij het nummer "Czardas" van Vittorio Monti ingepeeld had. Wij waren echt onder de indruk van zijn accordeonspel en de zelfverzekerde manier waarop hij dit moeilijke nummer speelde. Hij had duidelijke vorderingen gemaakt t.o.v. zijn optreden in 2016. Wij vinden het belangrijk dat de accordeon talenten zich kunnen presenteren en praktijk ervaringen kunnen opdoen in de entourage van een groot podium. Jan deed het heel erg goed en kreeg een welverdiend applaus. Jan, ga zo door want accordeonminnend Nederland is trots op jou.

12 BertvanErk P3121760 k1

Bert van Erk.
Bert speelde ook nu weer prachtig op zijn contrabas. Het is werkelijk een genot om hem te zien spelen met hart en ziel duikt hij helemaal in zijn contrabas. Het vergt veel vakkennis en professionaliteit om deze top muzikanten te kunnen begeleiden. Daarom contracteren wij ook alleen maar professionals. Bert, hartelijk dank voor jouw inzet en de extra repetities met Cory Pesaturo en Radu Laxgang. We rekenen weer op jou voor de 6e editie  op zondag 11 maart 2018.
Meer info over Bert van Erk vindt u op zijn  website: www.bertvanerk.nl.

13 RenevanAstenrode P3121901 k1

Rene van Astenrode.
Rene zorgde met zijn drums, percussie en vibrafoon voor de ritmische begeleiding samen met Bert op contrabas! Wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat Rene ook goed op de vibrafoon kan spelen, een instrument met een mooie warme klank, en zeer geschikt voor het creëren van een warme sfeer bij bepaalde nummers zoals dit jaar bij het nummer "Autumn Leaves". Rene, hartelijk dank voor jouw inzet en de extra repetities met Cory Pesaturo en Radu Laxgang.
We rekenen weer op jou voor de 6e editie  op zondag 11 maart 2018.

14 DaCapo P3121859 k1Muziekhuis Da Capo.
Heel fijn dat Muziekhuis Da Capo uit Nietap opnieuw present was met een groote stand. Deze keer was de  levering van HOHNER accordeons goed verlopen in tegenstelling tot vorig jaar. Muziekhuis Da Capo is een begrip in Noord Nederland voor accordeonisten met een geweldige service en klantvriendelijkheid. Wij zijn ontzettend blij dat zij ons accordeonfestival sponsoren. Niet onbelangrijk is het feit dat Pieter Bosma is binnengehaald als specialist op accordeongebied. Als klap op de vuurpeil was Pieter ook nog eens bereid om samen met Mary Veldkamp en Anies Latumaelissa het muzikaal intermezzo te verzorgen. Bezoek ook eens de website van Muziekhuis Da Capo www.muziekhuisdacapo.nl

Catering en foyer Geert Teis.
We hadden van te voren goede afspraken gemaakt met de catering van het Geert Teis theater. Er waren nu ook vanaf 12.00 uur belegde broodjes, warme hapjes zoals gehaktballen, soep en nog meer te verkrijgen, belangrijk voor de mensen die van ver komen. Volgend jaar zullen er ook broodjes kroket kunnen worden besteld gedurende de inloop (12.00-12.45 uur). Het is ook goed toeven in de prachtige en sfeervolle foyer. Zo'n evenement als dit verdient een mooie lokatie en we mogen trots zijn op zo'n mooi theater hier in Stadskanaal. Dit jaar, 2017, wordt de zaal voorzien van nieuwe stoelen en vloerbedekking. Het wordt er alleen nog maar beter van.

15 IlseHilde1 P3081266

Combi-arrangement in samenwerking met het City Hotel Stadskanaal.
Ook dit jaar hadden we weer een aantrekkelijk Combi-arrangement. Dat arrangement bestaat uit een hotelovernachting voor 2 personen inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet plus 2 entreekaarten voor het accordeonfestival en dat alles voor een hele mooie prijs. City Hotel Stadskanaal, voorheen Hotel Best Western Stadskanaal, is een 4-sterren hotel en ligt vast aan theater Geert Teis. Dit jaar was er een nog grotere belangstelling dan vorige jaren voor deze combinatie. Ook in 2018  zal er weer een combi-arrangement worden aangeboden. Mocht u daar belangstelling voor hebben dan is het aan te bevelen om dat vroegtijdig te boeken want de belangstelling voor deze werkelijk prachtige aanbieding stijgt nog ieder jaar.

20 JacJeanne P3121963 k1Organisatie en Presentatie: Jac & Jeanne Puts.
Voor de organisators is het altijd weer een hele opluchting als alles vlekkeloos verlopen is, want er kan natuurlijk van alles en nog wat mis lopen met zo'n evenement. Bij leven en welzijn hopen wij u weer te mogen ontvangen in het Geert Teis theater op zondag 11 maart 2018.

En zoals ik u tijdens de afsluiting al vroeg, neemt u minimaal één persoon mee uit uw familie- en/of kennissenkring zodat we de zaal beneden vol krijgen. Wij rekenen op uw medewerking zodat we dit prachtige evenement kunnen continueren naar de toekomst toe. Lang leve het accordeon!

Jac & Jeanne Puts
Grootzeil 17
9501 JL Stadskanaal

Voor vragen of opmerkingen: Telefoon 0599-333291
                                                       of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.