Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

4e editie: Zondag 13 Maart 2016

Afsluiting groepsfoto2Voor de accordeon liefhebber viel er weer heel wat te genieten in het prachtige Geert Teis theater. De organisators Jac & Jeanne Puts hadden een zeer gevarieerd programma weten samen te stellen met louter top accordeonisten en het bezoekers aantal stijgt nog ieder jaar. We gaan er alles aan doen om op zondag 12 maart 2017 de zaal beneden vol te krijgen. Dit unieke accordeon evenement verdient een volle zaal. Hieronder ziet u enkele foto's gemaakt door Henk van Nijkerk.

01 Petar4 P308123202 Petar5 P3081395Giorgio Albanese uit Italië.
Met deze geweldige (jazz)accordeonist hadden we niet alleen een geweldige accordeonist binnengehaald maar ook een fantastisch mens. Hij is onder andere ook lid van de Rotary Club Ostuni in Brindisi (Italië) en wij moesten dan ook contact opnemen met de Rotary Club Stadskanaal. Jaap Meijering gebeld en hij was in de gelegenheid om bij ons langs te komen voor het uitwisselen van hun beider vlaggetjes.
Giorgio won diverse 1e en 2e prijzen in nationale en internationale competities. Klik HIER voor zijn website.

04 Matthias2 P308139103 Matthias1 P3081358

Henny Langeveld uit Nederland.
Henny was de tweede gastspeler die een mooi programma had samengesteld bestaande uit tango, musette en wereldmuziek. In 2013 was hij ook te bewonderen tijdens de 1e editie. Het publiek genoot ook nu weer zichtbaar van zijn degelijk en zeer verzorgd virtuoos accordeonspel waarbij de tango Ole Guapa natuurlijk ook werd gespeeld en wel op een manier zoals alleen Henny dat kan met heel veel gevoel en subtiele passages, prachtig om hem bezig te zien en te beluisteren. Henny speelde op een prachtige Scandalli pianoklavier accordeon.

05 Gertie1 P308127606 Gertie2 P3081278Pietro Adragna uit Italië.
Een grote accordeonist die niet voor niets vele nationale en internale prijzen heeft gewonnen waaronder de Coupe Mondiale en de Trophée Mondial. Pietro was voor de 2e keer uitgenodigd vanwege zijn geweldige optreden in 2014. Het is een lust voor zowel het oor als het oog om Pietro bezig te zien. Hij deinst er niet voor terug om bijvoorbeeld het zeer snelle nummer "Flight of the bumblebee" te vermengen met  "Tico Tico" iets dat weinige hem kunnen nadoen. Bekijk ook eens zijn faceook pagina.

08 JanVerwey2 P308134407 JanVerwey1 P3081335

Drie Sterren Trio uit Noord Nederland.
Voor het muzikale intermezzo, zo halverwege de middag, hadden we dit jaar het Drie Sterren Trio gecontracteerd. Voor het publiek in de zaal een aangename verrassing en afwisseling. Zij speelden onder andere een mooi swingend nummer van Lulu Reinhardt en het nummer "Sway"met Don Hofstee op gitaar. Maar Don Hofstee speelt ook geweldig mooi op de viool, getuige het nummer "Danubisme". Het trio is goed op elkaar ingespeeld dat hoor je en dat zie je en het zijn stuk voor stuk geweldige muzikanten. Neem ook eens een kijkje op hun website, www.driesterrentrio.nl.

10 Rene1 P3081280 u1

Jan Timmer.
De 12-jarige Jan timmer uit Coevorden hadden wij uitgenodigd om één nummer te komen spelen op het podium in het Geert Teis theater. Wij hadden hem zien en horen spelen tijdens de 11e editie van het accordeon & harmonicafestival in Eelde. Toen wij vroegen of hij dat wilde doen zei hij resoluut "Ja". Wij vinden het belangrijk dat de accordeon talenten zich kunnen presenteren en praktijk ervaringen kunnen opdoen. Jan deed het heel goed en kreeg een welverdiend applaus.

09 BertvanErk P3081353

Bert van Erk.
Bert speelde ook nu weer prachtig op zijn contrabas. Het is een genot om hem te zien spelen met hart en ziel duikt hij helemaal in zijn contrabas. Het vergt veel vakkennis om deze top muzikanten te begeleiden. Daarom contracteren wij ook alleen maar professionals. Bert, hartelijk dank voor jouw inzet en de extra repetities met Pietro Adragna en Giorgio Albanese. We rekenen weer op jou voor de 5e editie  op zondag 12 maart 2017. Meer info over Bert van Erk vindt u op zijn  website: www.bertvanerk.nl.

10 Rene1 P3081280 u1

Rene van Astenrode.
Rene zorgde met zijn drums, percussie en vibrafoon voor de ritmische begeleiding samen met Bert op contrabas! Knap werk dat Rene ook goed op de vibrafoon kan spelen, een instrument met een mooie warme klank, en zeer geschikt voor het creeren van een warme sfeer bij bepaalde nummers. Rene, hartelijk dank voor jouw inzet en de extra repetities met Pietro en Giorgio. We rekenen weer op jou voor de 5e editie  op zondag 12 maart 2017.

11 Leo P3081324

Muziekhuis Da Capo.
Heel fijn dat Muziekhuis Da Capo uit Nietap opnieuw present was met een groote stand. Helaas was er met de levering van HOHNER accordeons iets mis gegaan (Ze waren per abuis afgeleverd in Den Haag). Muziekhuis Da Capo is een begrip in Noord Nederland voor accordeonisten met een geweldige service en klantvriendelijkheid. Niet onbelangrijk is het feit dat Pieter Bosma is binnengehaald als specialist op accordeongebied. Wij zijn ontzettend blij dat zij ons accordeonfestival sponsoren. Bezoek ook eens de website van Muziekhuis Da Capo www.muziekhuisdacapo.nl

13 Hohner1 P3081262

 Marten Deelstra Accordeons.
De tweede stand was van Marten Deelstra Accordeons uit Zutphen. Zij hadden ook een hele mooie stand opgebouwd met enkele mooie accordeons. U kunt er terecht voor stemmen, onderhoud en reparatie van alle merken accordeons. Marten Deelstra is tevens HOHNER dealer. Wij hopen op een jarenlange samenwerking en voortzetting van de sponsoring.
Bezoek ook eens de website www.martendeelstra-accordeons.nl

12 Catering P308133014 Foyer P3081327Catering en foyer Geert Teis.
We hadden van te voren goede afspraken gemaakt met de catering van het Geert Teis theater. Er waren nu ook vanaf 12.00 uur belegde broodjes, warme hapjes zoals gehaktballen, soep en nog meer te verkrijgen, belangrijk voor de mensen die van ver komen. Het is ook goed toeven in de prachtige en sfeervolle foyer. Zo'n evenement als dit verdient een mooie lokatie en we mogen trots zijn op zo'n mooi theater hier in Stadskanaal.

15 IlseHilde1 P3081266

Combi-arrangement in samenwerking met Hotel Best Western.
Ook dit jaar hadden we weer een aantrekkelijk Combi-arrangement. Dat arrangement bestaat uit een hotelovernachting voor 2 personen inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet plus 2 entreekaarten voor het accordeonfestival en dat alles voor een hele mooie prijs. Hotel Best Western Stadskanaal is een 4-sterren hotel en lijgt vast aan theater Geert Teis. Dit jaar was er grote belangstelling voor deze combinatie en de zaterdagnacht was binnen de kortste tijd uitverkocht. Ook in 2017  zal er weer een combi-arrangement worden aangeboden. Mocht u daar belangstelling voor hebben dan is het aan te bevelen om dat vroegtijdig te boeken.

17 JacJeanne1 P3081421Organisatie en Presentatie: Jac & Jeanne Puts.
Voor de organisators is het altijd weer een hele opluchting als alles vlekkeloos verlopen is, want er kan natuurlijk van alles en nog wat mis lopen met zo'n evenement. Bij leven en welzijn hopen wij u weer te mogen ontvangen in het Geert Teis theater op zondag 12 maart 2017. En zoals ik u tijdens de afsluiting al vroeg, neemt u minimaal één persoon mee uit uw familie- en/of kennissenkring zodat we de zaal beneden vol krijgen. Wij rekenen op uw medewerking zodat we dit prachtige evenement kunnen continueren naar de toekomst toe.

Jac & Jeanne Puts
Grootzeil 17
9501 JL Stadskanaal

Voor vragen of opmerkingen: Telefoon 0599-333291
                                                       of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.