Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

11e editie: Zondag 14 april 2024

Groepsfoto De elfde editie van het Internationaal Accordeonfestival in Theater Geert Teis in Stadskanaal is succesvol verlopen. In deze editie voerde de jeugd de boventoon.
Met de 15-jarige Jamiro, de 18-jarige Italiaanse virtuoos Emanuele Viti, de 29-jarige Egle Bartkeviciute uit Litouwen en het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO) hadden we een mooi gevarieerd programma.

Hieronder ziet u enkele foto's gemaakt door Albert Engelse, Grapho, Nieuw-Buinen.


01 P1012408 k1 Egle Bartkeviciute (LT).
Om 13.30 uur werd het programma gestart door Egle Bartkeviciute.
Zij is geboren in Litouwen maar is sinds 2021 werkzaam en woonachtig in Parijs.
In haar eerste set speelde ze solo met composities van o.a. Fomenko, Galliano en Piazzolla.

Zij sloot de middag af met haar tweede set samen met de band bestaande uit Bert van Erk op contrabas en René van Astenrode op drums en met onder meer de nummers Minor Swing, Caravan en Made in France.

Facebook: https://www.facebook.com/eglutacco

02 P1012401 k1
Emanuele Viti (IT).

Ook het optreden van de 18-jarige Italiaanse accordeon virtuoos was heel interessant.
In zijn eerste set kwam hij al spelend het podium op met het nummer Louisiana van Franck Angelis en eindigde met Hungarian Dance No. 5 van Joannes Brahms met alleen begeleiding door contrabas.

In zijn tweede set speelde hij het prachtige nummer van Ennio Morricone getiteld Nuovo Cinema Paradiso en hij sloot zijn optreden af met Italian Polka van Sergej Rachmaninov in een arrangement van Iwan Yaskevich.

Facebook: https://www.facebook.com/emaueleviti/


03 P1012372 k1
Nederlands Jeugd Accordeon Orkest.
Een primeur voor ons festival was het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest, afgekort als NJAO, met daarin twee Groningse leden. Zij speelden één set van 30 minuten.

De dirigent van het NJAO, Jorend Josemans, had met nummers zoals Arioso van Wolfgang Jacobieen en Laurena van Jhan Nijs een mooi programma samengesteld, waarbij de verschillende partijen samensmolten tot een mooi harmonisch geheel.

Website: https://www.njao.nl/


04 P1012412 k1Jamiro (NL).
Interessant was ook het optreden van de 15 jarige Nederlandse talentvolle accordeonist Jamiro. In zijn eerste set speelde hij o.a. Turkse Mars van Wolfgang Amadeus Mozart en Flick Flack van Albert Vossen. Hij genoot van zijn optreden en had goed contact met het publiek.

Na de pauze speelde hij in zijn tweede set een 5-tal nummers waaronder Reine de Musette, La Foule en een mooie Medley van Nederlandstalige meezingers. Hij sloot zijn optreden af met Circus Renz.

Facebook: https://www.facebook.com/jamiro.accordeon/


04 P1012412 k1
Bert van Erk (NL).

Bert studeerde klassieke gitaar aan het conservatorium in Amsterdam. Na te zijn overgestapt opde contrabas speelde hij samen met diverse artiesten, waaronder accordeonist Harry Mooten. Thans speelt hij onder meer in het Gronings Drie Sterren Trio met Gertie Bruin (accordeonist) en Don Hofstee (gitarist). Elke week op maandag in de concertzaal van Kunstencentrum Vrijdag in Groningen leidt hij de "Open Jazz Session", waarbij een mengeling van gevorderde muzikanten en beginners aanschuiven. Dit is het straatvoetbal in de muziek.

website: https://www.bertvanerk.nl/

 08 P1012329 b2 k1Rene van Astenrode (NL).

René studeerde slagwerk aan de conservatoria in Groningen en Den Haag. Thans is hij in Groningen leider van het duo/kwartet Good Vibes dat ook eigen composities van hem speelt.

Zowel Bert als Rene zorgden ook nu weer voor een voortreffelijke ritmische en muzikale ondersteuning, waarbij ze goed gebruik wisten te maken van de ruimte die de accordeonisten hen boden om zo nu en dan te soleren.

Website: https://clockhuys.com/muziek/


Muziekhuis Da Capo uit Nietap.

Door onvoorziene omstandigheden kon Muziekhuis Da Capo met zijn accordeon stand helaas niet komen.

Maar volgend jaar op zondag 13 april 2025 is Da Capo weer present met een mooie stand in de foyer van het Geert Teis theater.

Voor accordeonisten is Muziekhuis Da Capo een begrip niet alleen in Noord Nederland maar in heel Nederland met een geweldige kennis, kunde, service en klantvriendelijkheid.

Website: https://www.muziekhuisdacapo.nl/


 City Hotel StadskanaalAfsluiting.

Zo rond 16.55 uur werd deze prachtige muzikale middag afgesloten met alle deelnemers op het podium.

Traditioneel werd het lied We'll meet again van Vera Lynn ingezet door de muzikanten.

Dit jaar was Mary Veldkamp weer van de partij om het slotlied te zingen.

.
10 DSC 0322 k1Organisatie en Presentatie:
Jac & Jeanne Puts m.m.v. de Stichting Internationaal Accordeonfestival.

Voor de organisatie is het altijd weer een hele opluchting als alles goed verloopt, want er kan natuurlijk van alles en nog wat mis lopen met zo'n evenement. In juli 2017 hebben wij de stichting Internationaal Accordeonfestival opgericht met een bestuur bestaande uit 5 personen waaronder de accordeon docenten Gertie Bruin en Henk Puister en als penningmeester hebben we Gina Verhoeven bereid gevonden. Wij hopen hiermee de continuiteit van dit unieke accordeon evenement te verzekeren naar de toekomst. En bij deze een vriendelijk verzoek om voor de 12e editie die plaatsvindt op zondag 13 april 2025 één of meer personen mee te nemen uit uw familie- en/of kennissenkring zodat we de zaal beneden vol krijgen.

Met dank aan alle sponsoren en fondsen en iedereen die heeft meegeholpen om dit prachtige accordeon evenement mogelijk te maken.

Bij leven en welzijn hopen wij u weer te mogen ontvangen in het Geert Teis theater op zondag 13 april 2025
.

Jac & Jeanne Puts
Grootzeil 17
9501 JL Stadskanaal

Voor vragen of opmerkingen: Telefoon 06-83014316
                                                       of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.