Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

10e editie: Zondag 16 april 2023

Groepsfoto De tiende editie van het Internationaal Accordeonfestival in Theater Geert Teis in Stadskanaal is succesvol verlopen. De gecontracteerde artiesten waren allemaal present. De organisatie had opnieuw een gevarieerd en boeiend programma weten samen te stellen met uitstekende accordeonisten en top musici uit binnen- en buitenland. Pietro Adragna en Chiara Sernesi arriveerden vrijdagmiddag 14 april en Jonny Kerry konden wij zaterdagmiddag 16.55 uur ophalen op NS station Assen. Het programma was van 13.30-17.00 uur met één grote pauze 30 minuten. Hieronder ziet u enkele foto's gemaakt door Albert Engelse, Grapho, Nieuw-Buinen.


01 P1012408 k1 Marieke Kroes (NL).
Marieke (1986) speelde twee sets van elk 15 minuten. In haar eerste set speelde zij het Italienisches Konzert BWV 971 I: Allegro II: Andante III: Presto  van J.S.Bach. En in haar tweede setspeelde zij 3 stukken: L'Egyptienne - J.P. Rameau; Sonate in c moll K302 - Domenico Scarlatti en Asturias - I.Albeniz Arr. F. Lips.Marieke is secretaris van de NOVAM (Nederlandse Organisatie Voor Accordeon en Mondharmonica) en zij jureert regelmatig tijdens het jaarlijkse Nationaal Concours van de NOVAM dat meestal in maart plaatsvindt.
Website: https://www.mariekekroes.nl

 02 P1012401 k1Jonny Kerry (GB) en Paulus Schäfer (NL).
Oorspronkelijk zou Jonny met de Engelse gitarist Harry Diplock naar Stadskanaal komen. Maar wegens omstandigheden moest Harry afzeggen en werd de Nederlandse gitarist Paulus Schäfer naar Stadskanaal gehaald. Hun eerste set bestond uit een vijftal nummers waaronder You’ve Got Me – Ray Davis; Bésame Mucho - Consuelo Velázquez; Minor Swing - Django Reinhardt and Stéphane Grappelli. Ook een eigen compositie van Jonny, Castelfidaro, werd gespeeld. Hun tweede set bestond uit onder meer Route 66 (Rene Vibraphone) - Bobby Troup; La vie en rose - Louis Gugliemi; Autumn leaves - Joseph Kosma. Het bijzondere is dat Jonny ook zo nu en dan zingt, iets wat niet zo vaak voorkomt bij accordeonisten.
Website Jonny Kerry: https://www.jonnykerry.com/
Website Paulus Schäfer: https://www.sintimusic.nl/

03 P1012372 k1
René Trok (NL).
Het heeft de nodige overredingskracht gekost om René Trok naar Stadskanaal te halen om deel te nemen aan de 10e editie van het Internationaal Accordeonfestival.Maar uiteindelijk, na 3 maanden, kwam René met het bericht dat hij wel zo gaan komen. We willen ook wat “lichtere” muziek in het programma, “Easy listening” muziek. In zijn eerste set speelde hij nummers als “Tulpen uit Amsterdam” en “Mokum wat maak je me nou” en het mooie nummer Feelings van Morris Albert wat oorspronkelijk afkomstig is van een Frans lied (Pour toi) uit 1957, van de hand van Louis Gasté. In zijn tweede set speelde hij o.a. “De Buurt” (Willy Alberty), Schaap met de 5 poten, en een heel mooi nummer “Contigo Aprendi” van Armando Manzanero Canché, een Mexicaans componist, pianist en zanger. Hij eindigde met een medly van onder meer Bij ons in de Jordaan, Geef mij maar Amsterdam en Een Pikketanissi.
Website: https://www.renetrok.com/

 04 P1012412 k1Pietro Adragna en Chiara Sernesi (IT).
Pietro Adragna was al voor de vierde keer te gast in Stadskanaal. Ditmaal met zijn vriendin Chiara Sernesi. Chiara en Pietro geven beide les op dezelfde muziekschool. Chiara doceert fluit en zij speelt zelf ook voortreffelijk de dwarsfluit. Pietro speelde eerst enkele solo nummers zonder ritme sectie, zoals Waltz Medley, Tico Tico in set 1 en in set 2 Sambatucada en Cavatina di Figaro van Rossini. Maar het samenspel van Pietro, Chiara, Bert van Erk en Rene van Astenrode was geweldig mooi. In set 1 o.a. twee stukken van E. Morricone DEBORAH’S THEMEen NUOVO CINEMA PARADISO, oorstrelende muziek. Maar ook twee prachtige stukken “VOU VIVENDO” en UM A ZERO van de Braziliaanse componist arrangeur fluitist en saxofonist Pixinguinha. Ook speelden zij twee eigen composities “TOGETHER” en “NOTRE-DAME” van P. Adragna - S. Nogara. Kortom veel variatie. Het is steeds weer een feest om Pietro te zien en horen spelen het is een echte entertainer met een enorme virtuositeit.
Facebook Pietro Adragna: https://www.facebook.com/pietro.adragna/
Facebook Chiara Sernesi: https://www.facebook.com/chiara.sernesi.50/

03 P1012372 k1
Eduard Langeloo (NL).
De nu 12-jarige Eduard Langeloo is een leerling van ons bestuurslid Gertie Bruin. Eduard speelde drie korte liedjes met begeleiding van Bert van Erk en Rene van Astenrode.

Zaterdagmiddag is er een korte repetitie geweest in de Kunstenschool ZG met Bert en Rene. Het is toch een hele ervaring om samen te spelen met twee professionele muzikanten.

Proficiat Eduard, heel goed gedaan en vooral, ga zo door.


 04 P1012412 k1Bert van Erk (NL).

Bert studeerde klassieke gitaar aan het conservatorium in Amsterdam. Na te zijn overgestapt opde contrabas speelde hij samen met diverse artiesten, waaronder accordeonist Harry Mooten. Thans speelt hij onder meer in het Gronings Drie Sterren Trio met Gertie Bruin (accordeonist) en Don Hofstee (gitarist). Elke week op maandag in de concertzaal van Kunstencentrum Vrijdag in Groningen leidt hij de "Open Jazz Session", waarbij een mengeling van gevorderde muzikanten en beginners aanschuiven. Dit is het straatvoetbal in de muziek.

Zowel Bert als Rene zorgden ook nu weer voor een voortreffelijke ritmische en muzikale ondersteuning, waarbij ze goed gebruik wisten te maken van de ruimte die de accordeonisten hen boden om zo nu en dan te soleren.
website: https://www.bertvanerk.nl/

 08 P1012329 b2 k1Rene van Astenrode (NL).

René studeerde slagwerk aan de conservatoria in Groningen en Den Haag. Thans is hij in Groningen leider van het duo/kwartet Good Vibes dat ook eigen composities van hem speelt.

Tijdens het festival viel René op met zijn virtuositeit op de vibrafoon. Met accordeonist Pietro Adragna en op dwarsfluit Chiara Sernesi speelde Rene enkele prachtige nummers van E. Morricone op de vibrafoon. 

Website: https://kunstenschoolzg.nl/medewerkers/rene-van-astenrode-2/


 Muziekhuis Da Capo uit Nietap.

Vanwege een nood gedwongen verschuiving van de datum in 2022, oorzaak corona, kon Muziekhuis Da Capo toen helaas niet komen.

Maar dit jaar 2023 was Da Capo weer present met een mooie stand in de foyer van het Geert Teis theater.

Voor accordeonisten is Muziekhuis Da Capo een begrip niet alleen in Noord Nederland maar in heel Nederland met een geweldige kennis, kunde, service en klantvriendelijkheid.

Website: https://www.muziekhuisdacapo.nl/


 City Hotel Stadskanaal Afsluiting.

Zo rond 17.20 uur werd deze prachtige muzikale middag afgesloten met alle deelnemers op het podium.

Traditioneel werd het lied We'll meet again van Vera Lynn ingezet door de muzikanten.

Vanwege persoonlijke omstandigheden kon Mary Veldkamp niet aanwezig zijn om het slotlied te zingen. Jonny Kerry was bereid gevonden om dit lied te zingen.

 10 DSC 0322 k1Organisatie en Presentatie:
Jac & Jeanne Puts m.m.v. de Stichting Internationaal Accordeonfestival.

Voor de organisators is het altijd weer een hele opluchting als alles vlekkeloos verlopen is, want er kan natuurlijk van alles en nog wat mis lopen met zo'n evenement. In juli 2017 hebben wij de stichting Internationaal Accordeonfestival opgericht met een bestuur bestaande uit 5 personen waaronder de accordeon docenten Gertie Bruin en Henk Puister en als penningmeester hebben we Gina Verhoeven bereid gevonden. Wij hopen hiermee de continuiteit van dit unieke accordeon evenement te verzekeren naar de toekomst. En bij deze een vriendelijk verzoek om voor de 11e editie die plaatsvindt op zondag 14 april 2024 één of meer personen mee te nemen uit uw familie- en/of kennissenkring zodat we de zaal beneden vol krijgen.

Met dank aan alle sponsoren en fondsen en iedereen die heeft meegeholpen om dit prachtige accordeon evenement mogelijk te maken.

Bij leven en welzijn hopen wij u weer te mogen ontvangen in het Geert Teis theater op zondag 14 april 2024
.

Jac & Jeanne Puts
Grootzeil 17
9501 JL Stadskanaal

Voor vragen of opmerkingen: Telefoon 06-83014316
                                                       of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.