Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

3e editie: 8 Maart 2015

01 Petar4 P308123202 Petar5 P3081395Petar Maric uit  Servië.
Met deze geweldige accordeonist hadden we een aboslute wereldtopper in ons programma. Winnaar van alle vier de "grandslam competities": Klingenthal (Dld), Castelfidardo (It), Trophee Mondiale en Coupe Mondiale. Hij is de enige accordeonist die de Coupe Mondiale vier keer gewonnen heeft, een prestatie van formaat. Petar lukt het om zijn accordeon met de gewone bagage in het vliegtuig mee te nemen, waarbij het soms nodig is om de piloot er bij te halen. Het voordeel van een knopaccordeon is dat hij kleiner is dan een pianoklavier accordeon. Petar Maric op feesboek.

04 Matthias2 P308139103 Matthias1 P3081358

Matthias Matzke uit Duitsland.
Het pas 22 jarige Duitse talent Matthias Matzke verraste ons ook dit jaar weer met zijn energieke optredens. Hij speelde, net als in 2013,  met twee accordeons. Hij speelde eerst op zijn Hohner Morino IV en ook speelde hij enkele nummers op zijn Roland V-Accordeon. 08 MatthiasPetar2 P1060277Matthias is een echte vegetarier, wat de nodige problemen oplevert met het eten bij ons thuis. Hij eet zelfs geen ei en ook geen kaas, hij gaat daar echt heel ver mee. Elke ochtend vroeg het bed uit en buiten hardlopen op de blote voeten, dit jaar probeert hij nog de halve marathon te lopen in Frankfurt, jawel op blote voeten. Zijn website www.matthias-matzke.de

05 Gertie1 P308127606 Gertie2 P3081278Gertie Bruin uit Bedum.
Gertie verraste ons met enkele "gewaagde" nummers. Hij speelt altijd zeer verzorgde muziek, zowel tijdens zijn solo nummers maar ook met de ritmische begeleiding van Bert en rene. Gertie werkt samen met diverse vocalisten, musici koren en orkesten en geeft les op verschillende (muziek)scholen. Bekijk ook eens zijn webite, www.gertiebruin.nl.

08 JanVerwey2 P308134407 JanVerwey1 P3081335

Jan Verwey uit Maarssen.
Een grote meneer op het kleinste instrument, de chromatische mondharmonica. Je moet het maar aandurven op je brood te gaan verdienen met dit kleine instrument. Daar is veel moed en doorzettingsvermogen voor nodig. En die eigenschappen heeft Jan. Ook speelt hij octaven, iets wat niet eenvoudig is. Hij werkt met tong blocking en om een octaaf te spelen moet je je mond openen tot 4 gaatjes waarvan de middelste twee met de tong worden dichtgedrukt. Dat is heel moeilijk en vergt heel veel oefening.
Jan heeft ook een mooie website, www.janverwey.com.

09 BertvanErk P3081353

Bert van Erk.
Bert speelde ook nu weer prachtig op zijn contrabas. Het is een genot om hem te zien spelen met hart en ziel duikt hij helemaal in zijn contrabas. Het is een genot om hem bezig te zien op zijn grote instrument. In tegenstelling tot Jan Verwey heeft Bert het wel wat moeilijker om zijn instrument te vervoeren. Het vergt veel vakkennis om deze top muzikanten te begeleiden. Daarom zijn  het ook professionals. Bert, hartelijk dank voor jouw inzet en we rekenen weer op jou op zondag 13 maart 2016. Zijn website: www.bertvanerk.nl.

10 Rene1 P3081280 u1

Rene van Astenrode.
Rene zorgde met zijn drums, percussie en vibrafoon voor de ritmische begeleiding samen met Bert op contrabas! Knap werk dat Rene ook goed op de vibrafoon kan spelen, een instrument met een mooie warme klank, en zeer geschikt bij de begeleiding van de chromatische mondharmonica. Rene, hartelijk dank voor jouw inzet en we rekenen ook weer op jou op zondag 13 maart 2016.

11 Leo P3081324

Leo Music & Audio Stadskanaal.
Ook dit jaar was er weer een stand van Leo Music & Audio uit Stadskanaal. Zij hadden ook dit jaar weer een hele mooie stand opgebouwd. Leo Music & Audio is een van onze hoofdsponsors voor het Internationaal Accordeonfestival Stadskanaal. Daar zijn wij als organisators heel blij mee en we hopen dat Leo Music & Audio ons blijft sponsoren. Bezoek ook eens de website van Leo Music & Audio www.leomusic.nl

13 Hohner1 P3081262

 Musik Meyer Benelux.
De tweede stand was van Musik Meyer Benelux. Zij hadden ook een hele mooie stand opgebouwd met prachtige Hohner accordeons. Zowel Petar Maric als Matthias Matzke spelen op Hohner accordeons en zijn ook beide promoters van dit van oudsher bekende accordeonmerk. Music Meyer Benelux is onze super hoofdsponsor waar wij uiteraard ontzettend gelukkig mee zijn. Wij hopen op een jarenlange samenwerking. Bezoek ook eens hun website http://de.playhohner.com/instrumente/akkordeon/

12 Catering P308133014 Foyer P3081327Catering en foyer Geert Teis.
Dit jaar tijdens de derde editie, hadden we van te voren goede afspraken gemaakt met de catering van het Geert Teis theater. Er waren nu ook broodjes, warme hapjes, soep en nog meer te berkrijgen, belangrijk als je van ver komt. Het is ook goed toeven in de prachtige en sfeervolle foyer. Zo'n evenement als dit verdient een mooie lokatie en we mogen trots zijn op zo'n mooi theater hier in Stadskanaal.

16 Jac1 P308133415 IlseHilde1 P3081266

 Ilse Hilde de Jager en  Jac Puts.
Dit jaar was de presentatie in handen van Ilse Hilde de Jager en ondergetekende,Jac Puts. De eerste 2 edities durfde ik het niet aan om naast de organisatie ook nog de presentatie te doen. Maar nu tijdens de 3e editie heb ik dan toch maar de stoute schoenen aangetrokken en heb ik een deel van de presentatie gedaan. Ilse Hilde wil ik bij deze nog eens hartelijk bedanken voor haar bijdrage aan dit evenement.

17 JacJeanne1 P3081421Organisators Jac & Jeanne Puts.
De organisatoren waren heel gelukkig en tevreden dat alles vlekkeloos verlopen is, want er kan natuurlijk van alles en nog wat mis lopen met zo'n groot evenement. Bij leven en welzijn hopen wij u weer te mogen ontvangen in het Geert Teis theater op zondag 13 maart 2016. En zoals ik u tijdens de afsluiting al vroeg, neemt u minimaal één persoon mee uit uw familie- en/of kennissenkring zodat we de zaal beneden vol krijgen. Wellicht slagen wij erin om op zeker moment kosten dekkkend te zijn. Wij hopen op uw medewerking zodat we dit prachtige evenement kunnen continueren naar de toekomst toe.

Jac & Jeanne Puts
Grootzeil 17
9501 JL Stadskanaal

Voor vragen of opmerkingen: Telefoon 0599-333291
                                                       of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.