Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

8e editie: Zondag 8 Maart 2020

P1012327 b1 k2b u1 De organisators Jac & Jeanne Puts hadden in samenwerking met het bestuur van de stichting internationaal accordeonfestival opnieuw een gevarieerd en boeiend programma weten samen te stellen met uitstekende accordeonisten en top musici uit binnen- en buitenland. Het programma was van 13.30-17.00 uur met één grote pauze 30 minuten. We hadden dit jaar minder accordeonliefhebbers in de theaterzaal voornamelijk vanwege de afzeggingen in verband met het corona virus. Dit unieke accordeon evenement verdient een volle zaal. Hieronder ziet u enkele foto's gemaakt door Henk van Nijkerk.


01 P1012408 k1 Rik Cornelissen uit Middelaar.
Rik studeerde klassieke muziek aan het Rotterdamse conservatorium Codarts en jazzpop aan het Arnhemse conservatorium Artez. Door zijn studies Klassieke Muziek, Argentijnse Tango en Jazz weet hij de accordeon neer te zetten als een modern en veelzijdig instrument. Rik is actief als accordeonist, bandleider, componist, arrangeur, docent, programmeur en initiator van Jazz Tour aan de Maas. Zijn optreden stond in het teken van een tribute aan de Franse accordeonist Richard Galliano, met nummers als Laurita, Tea for Toots, Ballade pour Marion. Daarnaast speelde hij ook nummers van Astor Piazzolla (Oblivion, Libertango) en een nummer van Michelle Legrand (You must believe in spring). Website: http://rikcornelissen.com/

 02 P1012401 k1Egle Bartkeviciute uit Litouwen.
Een aangename verassing uit Litouwen was wel de 23-jarige charmante Egle Bartkeviciute. Ze startte met een prachtige bewerking van Vivaldi’s Winter uit Four Seasons. Daarna volgden mooie uitvoeringen van muziek van Scarlatti, Rachmaninoff en van de Russische accordeonist Viacheslav Semionov. In de tweede set na de pauze speelde ze lichte variété-muziek met nummers als A Frech touch van R. Galliano en It don't mean a thing van D. Ellington. Verrassend mooi was ook haar arrangement van Piazzolla's Oblivion en J. Brell's Ne me quitte pas waarbij ze haar mooi stem gebruikte.
Facebook: https://www.facebook.com/eglutacco

03 P1012372 k1
Duo Heesbeen uit Den Helder.
Duo Heesbeen, bestaande uit Henk Heesbeen (accordeon) en zijn zoon Co (drums) is gespecialiseerd in de meer licht populaire muziek met nummers als Kriminal Tango, Pierement wals, Oh Amsterdan, Diep in mijn hart, Paris Musette, Godfather, All of me. Dat het duo ook virtuoos kan zijn, bleek bijvoorbeeld uit de fraaie uitvoering van Sweet Georgia Brown en uit de drumsolo’s van Co.
Facebook: https://www.facebook.com/duoheesbeenhenk.heesbeen

 04 P1012412 k1Matthias Matzke uit Duitsland.
Al voor de derde keer hadden we deze jonge Duitse accordeonist in ons programma opgenomen. Matthias studeerde accordeon aan het Hohner Conservatorium in Trossingen. Een veelzijdige muzikant die zowel met klassieke muziek als entertainment muziek alsook met elektronische muziek raad weet op een vakkundige manier. In zijn eerste set speelde hij drie eigen composities, voor het publiek niet bekend, maar wel prettig om naar te luisteren en eindigde hij met een een mooie uitvoering van Verdi’s Carmen-Fantasie in een arrangement van de Duitse accordeonist Würthner. Matthias speelde op een Hohner Gola. Alleen het laatste nummer in zijn 2e set, El Dorado van Thomas Bergersen, speelde hij op zijn Bugari Evo.
Website: https://www.matthias-matzke.de

05 P1012316 k1 Bram Middendorp (NL)
Wij proberen ook jonge talenten op het podium te krijgen.

Voor de eerste keer in Stadskanaal mocht Bram Middendorp in het programma vóór de pauze het spits afbijten.
Hij speelde op een mooie wijze een van de mooiste Franse musette walsen, Indifférence.

 

05 P1012316 k1 Jan Timmer (NL)
Jan Timmer was al vaker te beluisteren tijdens het Internationaal Accordeonfestival in Stadskanaal.

Dit maal met twee nummers. Vóór de pauze speelde hij de Hongaarse Dans van Johannes Brahms.
Ná de pauze speelde hij nog op een mooie wijze een Russiche Potpourri.

06 P1012410 k1

Bert van Erk.
Bert studeerde klassieke gitaar aan het conservatorium in Amsterdam. Na te zijn overgestapt op de contrabas speelde hij samen met diverse artiesten, waaronder de accordeonist Harry Mooten. Thans speelt hij onder meer in het Groningse Drie Sterren Trio met Gertie Bruin (accordeonist) en Don Hofstee (gitarist).
Zowel Bert als Rene zorgden voor een voortreffelijke ritmische en muzikale ondersteuning, waarbij ze goed gebruik wisten te maken van de ruimte die de accordeonisten hen boden om zo nu en dan te soleren.
website: https://www.bertvanerk.nl/

08 P1012333 k1 08 P1012329 b2 k1

Rene van Astenrode.
René studeerde slagwerk aan de conservatoria in Groningen en Den Haag. Thans is hij in Groningen leider van het duo/kwartet Good Vibes dat ook eigen composities van hem speelt. Tijdens het festival viel René op met zijn virtuositeit op de vibrafoon. Met accordeonist Rik Cornelissen vormde hij een prachtig duo. Zo gaven zij gezamenlijk een prachtige uitvoering van Nat King Cole’s Autumn Leaves.
Website: http://www.renevanastenrode.nl/

08 P1012333 k1 08 P1012329 b2 k1Muziekhuis Da Capo uit Nietap.

Heel fijn dat Muziekhuis Da Capo uit Nietap opnieuw present was met een grote stand in de foyer van het theater. Muziekhuis Da Capo is een begrip in Noord Nederland voor accordeonisten met een geweldige service en klantvriendelijkheid. Wij zijn ontzettend blij dat zij ons accordeonfestival sponsoren. Music Meijer Benelux was dit jaar aanwezig met een eigen mooie officiële stand met een presentatie van HOHNER accordeons. Deze stand werd bemand door Ekke Hidding. Bovendien was er ook een plaats gereserveerd in de foyer voor Klank, kwartaaltijdschrift voor harmonica en accordeon. Pieter Bosma gaf ook nu weer informatie en demonstraties van de Bugari Evo.

Catering en foyer Geert Teis.
We hadden van te voren goede afspraken gemaakt met de catering van het Geert Teis theater. Er waren nu ook vanaf 12.00 uur belegde broodjes, warme hapjes zoals gehaktballen en broodje kroket, soep en nog meer te verkrijgen, belangrijk voor de mensen die van ver komen. Het is ook goed toeven in de prachtige en sfeervolle foyer. Zo'n evenement als dit verdient een mooie lokatie en we mogen trots zijn op zo'n mooi theater hier in Stadskanaal.

City Hotel Stadskanaal

Combi-arrangement in samenwerking met het B&B Tintaglia uit Stadskanaal.
Ook dit jaar hadden we weer een aantrekkelijk Combi-arrangement met een beperkt aanbod.

Keuze:
     2- of 3-persoons kamer met uitgebreid ontbijt voor de prijs van € 83.
     1-persoons kamer met uitgebreid ontbijt voor de prijs van € 49.

 10 DSC 0322 k1Organisatie en Presentatie:
Jac & Jeanne Puts m.m.v. de Stichting Internationaal Accordeonfestival.

Voor de organisators is het altijd weer een hele opluchting als alles vlekkeloos verlopen is, want er kan natuurlijk van alles en nog wat mis lopen met zo'n evenement. In juli 2017 hebben wij de stichting Internationaal Accordeonfestival opgericht met een bestuur bestaande uit 5 personen waaronder de accordeon docenten Gertie Bruin en Henk Puister en als penningmeester hebben we Gina Verhoeven bereid gevonden. Wij hopen hiermee de continuiteit van dit unieke accordeon evenement te verzekeren naar de toekomst. En bij deze een vriendelijk verzoek om voor de 9e editie die plaatsvindt op zondag 14 maart 2021 minimaal één persoon mee te nemen uit uw familie- en/of kennissenkring zodat we de zaal beneden vol krijgen.

Met dank aan alle sponsoren en fondsen en iedereen die heeft meegeholpen om dit prachtige accordeon evenement mogelijk te maken.

Bij leven en welzijn hopen wij u weer te mogen ontvangen in het Geert Teis theater op zondag 14 maart 2021
.

Jac & Jeanne Puts
Grootzeil 17
9501 JL Stadskanaal

Voor vragen of opmerkingen: Telefoon 06-83014316
                                                       of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.