Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

2e editie: 9 Maart 2014

01-P3091014-u1-MR02-P3091107-u1-MRMichael Rettig uit Duitsland.
Michael beet de spits af. In zijn eerste concert speelde hij helemaal solo klassieke stukken op zijn knopaccordeon. Daarbij kwam zijn virtuositeit tot volledige ontplooing. In zijn tweede concert, met ritmische begeleiding van Bert van Erk en Sebastian Demydczuck, speelde hij ook enkele nummers op zijn steirische Harmonica waarmee hij ook wereldkampioen werd in 2007 en nog enkele jazzy nummers op knopaccordeon.

03-P3091083-u1-PA04-P3091028-u1-PA

 

Pietro Adragna uit Italië.
Als tweede accordeonist kwam de Italiaanse wereldkampioen op het podium. Zijn eerste concert was ook helemaal solo en het was een zeer indrukwekkend optreden. Het is een lust voor zowel het oor als het oog om Pietro bezig te zien. In zijn tweede concert werd hij begeleid door Sebastian en Bert op respectievelijk drums an contrabas.

05-P3091040-u2-DP06-P3091073-u1-DPDominique Paats.
In de accordeonwereld inmiddels de zeer bekende knopaccordeonist uit Maastricht speelde zijn eerste concert op zijn Piermaria. Na de pauze speelde Dominique op de Perle d'or accordeon van zijn vorig jaar overleden vader. Dat was voor Dominique natuurlijk een zeer emotioneel optreden. Maar ondanks zijn emotie speelde hij grandioos met zijn enorme vingervulgheid en trefzekerheid.

07-P3091055-u1-DSF

De Sfeerheren.
Het duo De Sfeerheren, bestaande uit Tony Roël op accordeon en Joris Bijleveld op contrabas verzorgden het muzikale intermezzo, direct ná de eerste pauze. Zij speelden en zongen de wat lichtere muziek, denk daarbij aan liedjes als "Het Dorp"  en "Er wonen twee motten in mijn ouwe jas" maar daarnaast ook tango's van Astor Piazzola waaronder Adios Nonino (traantje van Maxima).

08-P3091000-u1-SD

Sebastian Demydczuck.
Op het laatste moment, vrijdag 7 maart, moest er een vervanger geregeld worden voor René van Astenrode. René lag ziek in bed met griep en koorts, maar desondanks heeft hij voor ons op zeer korte termijn een vervanger kunnen regelen en dat was Sebastian Demydczuck. Wij zijn zowel René als Sebastian veel dank veschuldigd dat zij dit huzarenstukje hebben kunnen regelen. En ook petje af voor Sebastian die deze toch niet eenvoudige klus heeft weten te klaren. Proficiat René, Sebastian maar ook Bert van Erk en bedankt jongens!

09-P3090999-u1-BVE

Bert van Erk.
Bert speelde prachtig op zijn contrabas. Het is een genot om hem te zien spelen met hart en ziel duikt hij helemaal in zijn contrabas. Het is een genot om hem bezig te zien op zijn grote instrument. Als je dan bijvoorbeeld bedenkt dat Pietro Adragna geen noten heeft bezorgd, maar alleen een CD dan is het dest te verwondelijker dat zij Pietro toch kunnen begeleiden. Toppie!

10-P3091071-u1-JW

 

Jasper Wiegers.
De pas 11 jarige Jasper speelde ook dit jaar twee nummers op zijn steirische harmonica dit keer helemaal solo dus zonder bas en drums. Dit viel ook nu weer zeer in de smaak bij het publiek. Ga zo door Jasper!

11-P3091049-u1-Limex

 

Johan Wiegers.
Johan Wiegers had ook nu weer zijn mooie stand opgebouwd in de foyer waarbij hij ook live speelde samen met zijn zoontje. Limex Center Wiegers is ook een van onze sponsors.

12-Ansichtkaart-u1-TET

Terts & Toets.
Stephan Hendiks stond ook in de foyer met een stand maar helaas is de foto mislukt vandaar de foto van de winkel in Groningen. De winkel is ruim opgezet en heeft een breed assortiment, variërend van klassiek tot populair, voor zowel beginners als gevorderden. Terts & Toets is al 25 jaar een leuke gezellige winkel waar mensen, onder het genot van een kopje koffie of thee, op hun gemak kunnen snuffelen tussen de duizenden muziekboeken. De winkel behoort tot één van de grootste bladmuziekspecialisten van Nederland. Terts & Toets is één van onze hoofdsponsors.

13-P3091045-u1-Leo

 Leo Music & Audio.
De derde stand was van Leo Music & Audio uit Stadskanaal. Zij hadden ook een hele mooie stand opgebouwd. Ook Leo Music & Audio sponsort ons Internationaal Accordeonfestival.
Ook Leo Music & Audio is één van onze hoofdsponsors.

14-P3091009-u1-IH  


Ilse Hilde de Jager.

Zij verzorgde op een vlekkeloze wijze de presentatie.


 

15-P3091150-u1-JacJeanne

Jac & Jeanne Puts.
De organisatoren waren heel gelukkig en tevreden dat alles vlekkeloos verlopen is, want er kan natuurlijk van alles en nog wat mis lopen met zo'n groot evenement. Bij leven en welzijn hopen wij u weer te mogen ontvangen in het Geert Teis theater op zondag 8 maart 2015. En zoals ik u tijdens de afsluiting al vroeg, neemt u minimaal één persoon mee uit uw familie- en/of kennissenkring zodat we de zaal beneden vol krijgen. Wij hopen op uw medewerking zodat we dit prachtige evenement kunnen continueren naar de toekomst toe.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.