Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Hermine Deurloo 2013Hermine Deurloo

Hermine Deurloo is een van de bekendste spelers van de chromatische mondharmonica.
Op dit instrument is ze autodidact, maar zij studeerde eerst saxofoon (jazz) aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Menu en Tim Armacost. Inmiddels is ze op de mondharmonica een veelgevraagde solist en studiomuzikant.

Zij trad op met het Metropole Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Schonberg Ensemble, het orkest van Cor Bakker en met muzikanten als Jesse van Ruller, Candy Dulfer, Han Bennink, Tony Scherr, Kenny Wollesen, Toots Thielemans, Al Jarreau, Bennie Sings, Michiel Borstlap en Bert van den Brink.

Met het bekende orkest 'het Willem Breuker Kollektief' tourde zij de afgelopen tien jaar over de hele wereld naar o.a. Japan, Amerika, China, Indonesië, en Europa.

Op mondharmonica maakte Hermine vijf CD's, de laatste zijn: 'Crazy Clock' – opgenomen in New York, 2005 (met producer/gitarist/zanger Tony Scherr, bekend van Bill Frisell en Norah Jones), 'Soundbite' – 2007 (met producer Reinder van Zalk van Earforce) en 'Live in de Tor' met muzikanten Jan Wessels, Peter Niewerf en Ruud Ouwehand, verschenen in september 2007.

Hermine speelde allerlei tunes in voor films (Puk van de Pettenflet, Eric en het klein insectenboek, Johan) en televisie (RTL4 leaders, de Unox reclame). Ook is ze als gastsolist op vele cd's te horen, o.a. van Bennie Sings, en Tamara Maria, en speelde ze als gastsolist bij Steven Bernstein op het North Sea Jazz Festival en in de Tonic, New York.

Zij was in 2007 te gast bij De Wereld Draait Door.In 2009/2010 maakt zij samen met Maarten van der Grinten, Han Bennink en Ernst Glerum een tournee langs nederlandse theaters voor de serie 'Jazz Impuls'.

Website: www.herminedeurloo.com

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.