Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Dominique Paats 2014Dominique Paats

Dominique Paats werd in 1979 in het Bourgondische Maastricht geboren. Op 7-jarige leeftijd begon hij met accordeon en kreeg les van accordeonpedagoog Hubert Kicken. Kicken, die aan de wieg heeft gestaan dat het instrument een plek kreeg op de conservatoria, inspireerde Dominique enorm. Het stond dan voor de jonge accordeonist dan ook al gauw vast dat dit instrument hoe dan ook zijn toekomst zou worden.

Dominique vervolgde zijn accordeonstudie (bij Ronald van Overbruggen) aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, waar hij tegelijkertijd HaFa-Directie (bij Hardy Mertens) studeerde. Na zijn eindexamen mocht Dominique auditie doen voor het beroemde Malando Orkest, waar hij een plek als eerste accordeonist verwierf.

Met het Malando Orkest, onder andere bekend van de wereldhit "Olé Guapa", mocht hij tournees maken door theaterzalen in Japan, China, Finland, Estland, Duitsland, België en uiteraard Nederland.

In 2004 kwam de debuut CD van Dominique uit en ontving hij de prijs 't Sjengske, genaamd naar de Maastrichtse Accordeonist Sjeng Kraft. Dit was een motivatieprijs voor jong getalenteerde muzikanten.

Sinds 2007 is Dominique demonstrateur voor Roland Central Europe. Hij demonstreert de V-accordions (digitale accordeons).

Als docent is hij verbonden geweest aan de Streekmuziekschool Alphen aan den Rijn en aan Muziekschool Kumulus te Maastricht. In maart 2013 is Dominique met de laatste muziekschool gestopt om nog meer op de planken te kunnen staan.

In 2012 kwam Dominique terecht in een jamsession samen met de beroemde Sinti gitarist Paulus Schäfer. Schäfer is een neef van het Rosenberg Trio en een connaisseur in de muziek van Django Reinhardt (Gypsy Jazz) . Sinds die jamsession bleken de twee een gouden combi. Ze stonden samen onder andere op het Breda Jazz Festival 2013. (meer info zie www.sintimusic.nl)

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.