Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Michael Rettig 2014Michael Rettig

Geboren op 3-sep-1990 in Pforzheim (Dld) en momenteel woonachtig en studerend in Detmold (Dld).

Op 7 jarige leeftijd is hij begonnen met private accordeonlessen. In de periode 2001-2010 is hij verder gegaan met private accordeon- en piano lessen bij de private muziekschool Vitali Neifert (Russische invloeden, Kasachstan_). In die periode is hij ook nog begonnen met een studie Steirische Harmonica. In 2006 heeft hij een masterclass gevolgd met Jacques Mornet en Franck Angelis in Frankrijk en in 2007 nog een masterclass met Peter Soave. In de periode 2007-2008 heeft hij ook diverse workshops gegeven o.a. in Berlijn. Van oktober 2009 tot augustus 2010 heeft hij een voorbereidende studie gedaan die nodig was voor toelating aan de Hochschule für Musik in Detmold en daar is hij in oktober 2010 toegelaten en daar studeert hij nu nog. In de periode 2010 tot heden geeft hij ook les in workshops voor Steirische Harmonica met Hubert Klausner (Zilleretal Noten) in Aschau, Zillertal, Oostenrijk. Op jonge leeftijd al vele prijzen gewonnen zoals 1e Laureaat Landesmusiktage Baden-Württemberg 2003-2005; 3e laureaat Internationaler akkordeonwettbewerb in Wenen in 2005; In 2006 1e laureaat Deutscher Akkordeon Musikpreis in Baden-Baden in klasse standaard bas en melodie bas en 2e laureaat in klasse Virtuose Unterhaltungsmusik; In 2007 1e laureaat World Music Festival in Innsbruck in; Ook in 2007 in de junior categorie wereldkampioen Steirische Harmonica in Sterzing/Südtorol Oostenrijk; In 2009 in de senior categorie wereldkampioen Steirishe Harmonica in St. Kanzian/Kärnten Oostenrijk, 1e laureaat Deutscher Akkordeon Musikpreis in Baden-Baden in categorie Professionals Virtuos en winnaar van de Limex Competition 2009 in Kolsass/Innsbruck Oostenrijk; In 2012 1e laureaat International Music Competition "Music seasons in Prague" in de categorieën Classical en Virtuos Music, 1e laureaat Austrian Championship in Perg Oostenrijk in de categorieën Meisterklasse en Virtuose Unterhaltungsmusik en winnaar National Roland V-Accordion Festival in Leibnitz Oostenrijk. Hij is ook al enkele keren jurylid geweest bij o.a. Landesmusiktage Baden-Württemberg (Dld) en Limex Competition in Oostenrijk. Website: www.michael-rettig.de

Kort geluidsfragmentje (echte liveopname vanuit de zaal):

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.