Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Matthias Matzke 2013Matthias Matzke

Matthias is geboren op 28 januari 1993 en woont in Gingen an der Fils, Duitsland.

Na twee jaar basis muziek onderwijs begon hij accordeon te spelen, hij was toen 6,5 jaar jong, op de municipale muziek school van Süßen en zijn leraar was Dhr. Anatoli Lick die hem opleidde tot september 2009. Sinds 2006 is hij een student van Hans-Günther Kölz van het Hohner Conservatorium in Trossingen.

Vanaf zijn negende heeft Matthias ook piano lessen gevolgd. Zijn huidige piano en jazz piano leraar is Martin Rosengarten. Hij heeft ook master classes gevolgd bij Frédéric Deschamps in Frankrijk. In 2006 en 2009 won Matthias de nationale finale van de prestigieuze Duitse competitie "Duitse Accordeon Muziekprijs" in de categorie "virtuoso entertainment muziek". Bovendien won hij in 2009 ook de eerste prijs in de categorie "klassieke muziek" en die prijs werd aan hem uitgereikt door de eerste minister van de staat Baden-Württemberg. In 2007 en 2010 ontving hij de eerste prijs in de nationale competitie voor klassieke muziek "Jugend musiziert".

Een grote ervaring was een uitnodiging van de Duitse Muziek Council en het Goethe-Instituut voor vier concerten in Ankara in 2008.
In 2008 won hij de tweede "premio" tijdens het 33e internationale accordeonfestival "Città di Castelfidardo" in de junior competitie voor klassieke muziek.
In 2011 behaalde hij de derde plaats tijdens de beroemde competitie voor
virtuoso entertainment muziek "Primus Ikaalinen", hij won de "Coupe Mondiale" wereld kampioenschap in de categorie "junior virtuoso entertainment" en werd hij 8e in de categorie klassieke muziek van dezelfde competitie. Elektronische muziek fascineert hem ook.
In 2009 ontving hij de 1e prijs tijdens het ROLAND V-Accordeon Festival in de junior categorie en in 2011 won hij de nationale finale van deze competitie in de volwassenen categorie en de 2e prijs van de internationale competitie in Rome. Matthias ontving de titel "Kid of the Year 2009" als totale winnaar van de "Kids2Keys" wedstrijd, een competitie voor creativiteit en elektronische instrumenten georganiseerd door de IFET association. Sindsdien heeft hij voor Roland concerten gespeeld, bijvoorbeeld tijdens de "Night of Keys" op de Musikmesse Frankfurt.

Waar Matthias van houdt bij het accordeon is de soms ondergewaardeerde veelzijdigheid van dit instrument en de mogelijkheid om het te gebruiken voor elke mogelijke stijl van muziek wat vaak resulteert in verrassingen.

Website: www.matthias-matzke.de

Kort geluidsfragmentje van zijn optreden in 2013 (echte liveopname vanuit de zaal):

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.