Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

DrieSterrenTrio1Drie Sterren Trio

3 virtuozen met een wereld-repertoire van highlights uit vele genres zoals: Balkan, Tango, Musette, Klezemer, Jazzstandards, Afro-Latino en Piazzolla.

Het Drie Sterren Trio bestaat uit:

Don Hofstee: gitaar en viool
Gertie Bruin: accordeon
Bert van Erk: contrabas

Het Trio dankt zijn naam aan het première-concert in het Sterrebos in Groningen, mei 2012.
Sindsdien speelde het o.a.
- op de zomerreceptie van de Provincie Groningen met Cvdk Max van den Berg
- op festival Noorderzon
- op de Kunst en Cultuurmarkt te Haren
- in de kerk te Feerwerd
- op het festival "Te Gast in Garnwerd"

Don Hofstee studeerde viool en gitaar aan het conservatorium in Zwolle.
Hij maakt deel uit van wereldmuziek-ensembles als Lite, het lichte ensemble van HET symfonie orkest (voorheen Orkest van het Oosten), het Kreisler Trio, Tsigani, Zazou Swing en Cuerdas.

Gertie Bruin studeerde aan de conservatoria in Groningen en Enschede. Hij is regelmatig te horen als begeleider van zangeressen Lies Akkerman en Mia Gast, saxofonist Niels Bijl en Mannenkoor Albatros, maakt deel uit van het Nederlands Accordeon Ensemble en bracht in 2008 de solo-cd "Dutch Touch" uit.

Bert van Erk studeerde aan het conservatorium in Amsterdam. Hij speelde al in de jaren '70 met de Boy Edgar Big Band en met jazzlegendes als Dexter Gordon, Don Cherry, John Engels en Wim Overgaauw. Zijn orkest Bert's Breeze produceerde de cd "Deining". Hij maakt deel uit van o.a. Still Life Trio, Cuerdas en Meiborg&Buma&VanErk en is huisbassist van de SJIG-concertserie in Jazzcafe Alto Groningen.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.