Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Henny Langeveld 2013Henny Langeveld

De enige Nederlander tot nu toe die de prestigieuze Coupe Mondial op zijn naam heeft staan. Toen hij 7 jaar oud was begon Henny accordeon te studeren, op zijn 8e jaar werd hij Nederlands Kampioen op het accordeon, een titel die hij gedurende zeven achtereenvolgende jaren behaalde, eerst bij de amateurs en later bij de professionals.
Henny bezocht het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Naast accordeonist is hij ook pianist, orkestleider, arrangeur en componist.

Thuis in bijna alle muziekstijlen: van Bach tot Ketelbinkie, van Jazz tot tango, van musette tot Zuid Amerikaans. Vele jaren was hij degene die het (oude) orkest van Malando voorzag van prachtige arrangementen van de oude tango's én nieuwe werken voor het orkest schreef. Sinds Malando een nieuwe koers vaart, is Henny niet langer verbonden aan dit orkest.

Henny is naast solist ook regelmatig samen met gewaardeerde collega's te beluisteren, zo werkt hij al sinds jaar en dag samen met Peter Ligtermoet (violist) en zangeres Loeki Knol.

Kort geluidsfragmentje (echte liveopname vanuit de zaal, 10 maart 2013):


 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.