Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Hermine Deurloo 2017Hermine Deurloo

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Haar laatste CD maakte ze met jazzstrijkkwartet Zapp4, een originele combinatie. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit.

De media:
Bernard Lefèvre – Muziekmozaïk 2013:
     "Hermine Deurloo creëert een rijk en gevarieerd klankbeeld waarbij haar meesterlijk beheersen van de chromatische harmonica prachtig tot zijn recht komt."

Vrij Nederland - Rudie Kagie, nov. 2012:
     "De wereld mag de diva dankbaar zijn voor haar besluit om de altsax in te wisselen
       tegen de chromatische mondharmonica. Dit album toont aan dat we met een
       volwaardig jazzinstrument te maken hebben."

Nederlands Dagblad, januari 2013: (4 sterren)
     "De herinnering aan de filmmuziek van Toots Thielemans is nooit helemaal weg,
       maar de groep rond Deurloo kiest toch voor het experiment.   
       Knap hoe op Glass Fish technische hoogstandjes en muzikale ontroering
       samengaan."

Voor meer informatie zie www.herminedeurloo.com

JeanLouisvanDam 2017Jean Louis van Dam

Jean Louis van Dam komt uit een muzikale familie. Hij leerde accordeon spelen van zijn grootvader Coen van Orsouw. Op 12 jarige leeftijd trad Jean Louis samen met hem op bij het tv programma "Herkent u deze tijd" met presentator Kick Stockhuyzen.

Zijn eerste compositie werd gespeeld door het orkest "Accordeola" met Jan Gorissen voor de radio. Zijn eerste accordeon LP maakte Jean Louis samen met zijn broer Arthur onder de naam "Silverstars" en met dit duo trad hij regelmatig op voor radio en TV.

Tijdens zijn piano studie aan het "Sweelinck" conservatorium in Amsterdam begeleidde hij regelmatig Johnny Meijer waarvan een documentaire is gemaakt door Guus van Waveren en is in 1994 uitgezonden door de TROS televisie.

Bij Tineke Schouten was Jean Louis 12 jaar orkestleider en toerde met haar langs alle grote theaters. Hij begeleidde haar op piano en accordeon.
Op heel veel cd’s van bekende artiesten als Benny Neyman, Corry Konings en Gerard Cox speelt Jean Louis accordeon als gastsolist.
Afgelopen seizoen speelde Jean Louis accordeon en piano in de succesvolle theaterproductie “De Oase Bar” met Gerard Cox en Joke Bruijs. Dit verhaal gaat over de legendarische Jaap Valkhoff en vele liedjes van hem kwamen in deze show voorbij.

Klik Hier voor de facebookpagina van Jean Louis van Dam

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.