Selecteer de taal

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Gert Wantenaar 2018Gert Wantenaar

Gert Wantenaar is vooral bekend als accordeonist. Dit instrument bespeelde hij al toen hij acht jaar oud was. Vier jaar later richtte Gert zijn eigen kwartet op en speelde hij op jazzfestivals overal in Nederland. Door zijn brede belangstelling heeft hij veel verschillende stijlen muziek gespeeld, ook als toetsenist/organist.

Op het conservatorium heeft Gert accordeon gestudeerd bij Henny Vels en piano bij Henk Elkerbout. In die tijd werd Gert gevraagd voor het tango-orkest “El Choclo”, dat destijds was samengesteld uit musici van het Concertgebouworkest.
Later werd hij weer gevraagd voor de nieuwe start van het “Malando Orkest” als eerste accordeonist. In dit orkest kreeg hij ook de gelegenheid om bandoneon te gaan spelen. Dit kleine instrument met zijn prachtige karakteristieke klank is de ziel van de Argentijnse tango.

Door zijn veelzijdigheid is Gert een veelgevraagd muzikant. Hij heeft in Nederland samengespeeld met o.a. Mathilde Santing, Laura Fygi, Lenny Kuhr, Brigitte Kaandorp, Karin Bloemen, Henny Vrienten, Huub van der Lubbe, Robert Long en Margriet Eshuis.
Met Mathilde Santing werkte Gert meer dan tien jaar samen en met haar is hij ook een paar keer naar New York geweest. In 2003 is hij voor de eerste keer naar Japan geweest voor een tournee met het Malando Orkest. Daarna volgden meerdere tournees door Duitsland, China, Finland en Japan.

Gert improviseert nog steeds graag op zijn accordeon als hij met “Pigalle44” speelt, het kwartet van meestergitarist Reinier Voet. Ook speelde hij als jazz accordeonist samen met o.a. Cor Bakker, Paquito de Rivera, I Compani, The Dutch Concert Big Band en Het Metropool Orkest.

Gert was muzikaal leider en arrangeur bij het theaterprogramma “Sonneveld voor Altijd”, een ode aan de onvergetelijke Wim Sonneveld en bij de voorstelling “Lichtjes in je ogen” van Haye van der Heiden. Ook was hij accordeonist in de musicals “Ciske de Rat” en “De man van la Mancha.”

 Liveopname van Tea for two van Vincent Youmans: klik HIER

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.