Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Vincent van Amsterdam3 websiteVincent van Amsterdam

Vincent van Amsterdam (1989), winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, is een groot promotor van het klassiek accordeon. Hij heeft zowel zijn Bachelor (2012) als zijn Master of Music (2014) studie Cum Laude afgesloten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Vincent is laureaat van diverse (inter)nationale concoursen, zoals het Prinses Christina Concours (2007), het Nationaal Accordeon Concours (2008 & 2009) en het Nederlands Conservatorium Concours (2014).

Vincent is zijn accordeonstudie begonnen bij zijn vader, accordeonist en docent Evert van Amsterdam, en heeft in de afgelopen jaren van vele vooraanstaande accordeonisten les gehad.
Vincent‘s repertoire bevat een grote verscheidenheid aan composities: van Scarlatti, Bach en Franck tot Gubaidulina, Nordheim, Schmidt en Kusjakow. Ook heeft Vincent contact gezocht met diverse Nederlandse componisten, dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de uitvoering van verschillende wereldpremières voor accordeon, met werken van o.a. A. Strootman, B. van Beurden, W. Boogman en M. Shalygin.

Inmiddels heeft Vincent vier CD's uitgebracht. De cd’s ‘‘A Flight Beyond the Time’ (2012) en 'Chanson Russe' (2016) zijn gespeeld met het Van Amsterdam duo. Als solist heeft Vincent in 2014 de cd ‘’Classical Accordion’’ gepresenteerd en zijn tweede solo cd is gebasseerd op zijn Dutch Classical Talent programma ‘’Red, Dark and Blue’ (2017).

Naast optredens als solist treedt Vincent ook op met het Van Amsterdam Duo. Met dit duo heeft Vincent al ruim 10 jaar concertervaring en ze hebben meerdere prijzen gewonnen op nationale en internationale concoursen zoals de Coupe Mondiale in Kroatië (2010) en Wettbewerb in Klingenthal (2012).

Vincent heeft vele concerten gegeven op diverse podia in het binnenland waaronder op de UITmarkt, Janine Jansen Festival, Grachtenfestival, Sail Amsterdam, NJO muziekzomer. Ook In het buitenland heeft Vincent zich veelvuldig gepresenteerd , zo had hij een uitgebreide solo tournee door Italië, speelde hij in Parijs en Athene en had hij met het Van Amsterdam Duo een tournee door Oostenrijk en concerten in Servië en China. Daarnaast heeft Vincent het voorrecht gehad om met enkele (jeugd)orkesten te soleren.

Liveopname van Asturias van Isaac Albeniz: klik HIER

Voor meer informatie zie: www.vincentvanamsterdam.nl

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.