Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Matthias Matzke 2013Duo Heesbeen

Duo Heesbeen bestaat uit Henk Heesbeen op accordeon en zijn zoon Co Heesbeen op drums. Henk kreeg op 8 jarige leeftijd zijn eerste accordeon, een drie rijer, en kreeg les van zijn vader. Dit deed hij toen nog voor de lol. Vanaf zijn 14e werd het echt serieus want toen viel het oude trio uit elkaar en ging Henk mee als de derde man samen met zijn vader Piet Heesbeen accordeonist en ome Co, de drummer. Ze waren in het hele land bekend. Door ziekte moesten ze helaas stoppen. Henk ging toen verder met zus Dora als zangeres en drummer Gerard de Vries als Trio Heesbeen. Samen hebben ze singels gemaakt. Toen zijn zuster (Dora) trouwde en zwanger werd is ze gestopt. Henk ging verder met broer Co Heesbeen. Ze hebben samen Trio Heesbeen doorgezet.
Later ging Henk verder als solo accordeonist dat heeft hij 6 jaar gedaan. Toen werd zijn zoon Co, nog net geen 15 jaar, erbij gehaald als drummer. Dat deed hij al toen hij 3 jaar was en hij had toen al een drumstelletje waar hij vaak mee speelde, samen met Henk. Nu, jaren later, treden ze nog steeds op als Duo Heesbeen. Ze werken al 20 jaar samen en gaan met veel plezier nog steeds op pad door het hele land.

Facebook: https://www.facebook.com/duoheesbeenhenk.heesbeen

Liveopname van Oh Amsterdam: klik HIER

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.