Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Matthias Matzke 2013Matthias Matzke

Woont in Gingen an der Fils, Duitsland en was een van de eerste Jazz Accordion Bachelors in Hans- Günther Kölz’s class aan het Hohner Conservatorium Trossingen en het Institute of Music at the University Osnabrück. Bedreven in vele stijlen, zijn repertoire reikt van klassieke muziek en originele werken tot jazz, pop en rock. Naast solo projecten op klassieke en digitale accordeon werkt Matthias als arrangeur, componist en liedjesschrijver onder anderen voor zijn Crossover Band „Synthonic Rock“ en verschillende duo projecten met Leonie Kratz met klassieke sopraan en beweging. Mijlpalen van zijn carrière zijn eerste prijzen van talrijke nationale en internationale wedstrijden zoals „Deutscher Akkordeon Musikpreis“, „Jugend musiziert“, „Roland V-Accordion Festival“ en „Coupe Mondiale“.Zijn muzikale activiteit omvat ook de journalistiek, onderwijs en lectoraten. Als solist speelt Matthias werken voor accordeon en symfonie orkest en hij is lid van het Duits federaal accordeon orkest. Hij deed ervaring op in radio- en tv-shows en speelde concerten over de hele wereld (Shanghai, Peking, Seoul, Tokyo, Ankara, St. Petersburg, Costa Rica, the USA and Europe). Matthias Matzke staat bekend als pionier op het gebied van de digitale accordeon en studeerde ook elektronische muziek aan de Hohner Conservatorium. Het vinden van moderne manieren om muziek te uiten op zijn instrument is altijd zijn visie geweest De accordeon kan soms worden onderschat – echter, dit maakt het instrument in zijn ogen des te meer veelbelovend.

Website: http://www.matthias-matzke.de/

Liveopname van Samba Italiano: klik HIER

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.