Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Matthias Matzke 2013Jean Louis van Dam (NL)

Jean Louis van Dam komt uit een muzikale familie. Hij leerde accordeon spelen van zijn grootvader Coen van Orsouw. Op 12 jarige leeftijd trad Jean Louis samen met hem en zijn broer Arhur op bij het tv programma "Herkent u deze tijd" met presentator Kick Stockhuyzen.

Zijn eerste compositie werd gespeeld door het orkest "Accordeola" met Jan Gorissen voor de radio. Zijn eerste accordeon LP maakte Jean Louis samen met zijn broer Arthur onder de naam "Silverstars" en met dit duo trad hij regelmatig op voor radio en TV.

Tijdens zijn piano studie aan het "Sweelinck" conservatorium in Amsterdam begeleidde hij regelmatig accordeonist Johnny Meijer waarvan een documentaire is gemaakt door Guus van Waveren en is in 1994 uitgezonden door de TROS televisie.

Bij Tineke Schouten was Jean Louis 12 jaar orkestleider en toerde met haar langs alle grote theaters. Hij begeleidde haar op piano en accordeon.
Op heel veel cd’s van bekende artiesten als Benny Neyman, Corry Konings en Gerard Cox speelt Jean Louis accordeon als gastsolist.
Jean Louis speelde accordeon en piano in de succesvolle theaterproductie “De Oase Bar” met Gerard Cox en Joke Bruijs. Dit verhaal gaat over de legendarische Jaap Valkhoff en vele liedjes van hem kwamen in deze show voorbij.
Ook speelde hij in het theater programma ‘De Grote Grijze Belofte’ van Gerard Cox.

Jean Louis was in 2017 te gast samen met Hermine Deurloo op mondharmonica:
         https://youtu.be/PJ6zIKb2lVU

Website: https://www.jeanlouisvandam.nl

 

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.