Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Matthias Matzke 2013Jonny Kerry op accordeon (GB)

Jonny groeide op in een muzikaal gezin, zijn ouders speelden in een country- en westernband samen met zijn oom en tante die met Chet Atkins door het Verenigd Koninkrijk toerden. Zijn oma van vaderskant was een bekwaam pianiste en zijn moeders ouders speelden in de brassband van het Leger des Heils. Al op zeer jonge leeftijd raakte Jonny gefascineerd door de piano, het was door dit instrument dat hij zijn liefde voor muziek en zang zou ontdekken. Op 14-jarige leeftijd speelde Jonny op een accordeon die zijn grootvader voor hem kocht en hieruit vond hij zijn passie voor het instrument.

Vanaf de leeftijd van 17 begon Jonny accordeon te spelen en semi-professioneel te zingen bij de Gypsy Jazz band uit Nottingham genaamd 'Maniere des Bohemians' naast zijn broer Matt Kerry en drie andere bandleden. De band speelde op podia en festivals door heel Engeland en was te zien op “BBC-introducing”. Door de jaren heen onvermoeibaar werkend aan het verfijnen van zijn eigen stijl en geluid, heeft Jonny honderden shows en evenementen in heel Europa gespeeld en een reputatie van pure uitmuntendheid opgebouwd door zijn authentieke talent en harde werk.

Na zijn eerste doorbraak te hebben meegemaakt in het veelgeprezen BBC-drama Peaky Blinders, greep Jonny het momentum en zette hij zijn ervaring om in geheel nieuwe kansen. Met zijn eigen stijl geïnspireerd door de invloed van grootheden als Sinatra, Monro, Piazzolla, Reinhardt en Richard Galliano, met wie Jonny persoonlijk studeerde, heeft Jonny een kleurrijk spectrum van geluid gecreëerd dat een reeks stijlen omvat zoals Jazz, Gypsy Jazz , Bossa Nova, Franse Musette, Tango, Klassiek en Folk. Hij heeft alles gespeeld, van privé-evenementen, luxe cruiseschepen, feesten van beroemdheden tot showcase-sets op concerten en festivals.
Hij speelde voor bedrijven als Warner Records, Ferrari, Renault, John Lewis, Café Rouge, Virgin media en de BBC. Hij heeft het genoegen en het voorrecht gehad om podia te delen met enkele van de grootste talenten uit de Gypsy Jazz-scene van vandaag, zoals Jimmy Rosenberg, Paulus Schäfer, Gary Potter, Christian Van Hemert en Jason Anick.

Bekijk en beluister: Promo video "Exactly like you", en het nummer "Castelfidardo"

Beide nummers staan op zijn nieuwste album "Castelfidardo" uitgegeven in december 2021 en worden gespeeld op 16 april met Paulus Schäfer op gitaar en met het combo Bert van Erk en Rene van Astenrode.

Website: https://www.jonnykerry.com/

Matthias Matzke 2013Paulus Schäfer op gitaar (NL)

Paulus Schäfer (geboren 1978) een van de meest getalenteerde Gipsy Jazz gitaristen van Nederland is, wordt in de Gipsy-jazz scene breed erkend. Geboren in de Nederlandse Sinti gemeenschap leert hij al op vroege leeftijd gitaar spelen. Hij leert door te luisteren naar zijn idool Django Reinhardt en andere grote Sinti gitaristen. Hij leert het meest van Wasso Grünholz - een legende binnen de Sinti gemeenschap, die hem stimuleert om zijn eigen sound te ontwikkelen.

Kort nadat Paulus de lead gitaar van Jimmy Rosenberg in de Gipsy Kids overneemt begint hij de Paulus Schäfer Gipsy Band en produceert zijn debuutalbum Into the Light in 2002, gevolgd door vele concerten en talrijke - headlining - uitnodigingen voor jazzfestivals
Paulus is een veelgevraagde solist en deelt met vele musici het podium, zoals onder veel meer The Rosenberg Trio, Biréli Lagrène, Stochelo Rosenberg, etcetera en staat als gitarist op vele albums. Met zijn eigen band maakt hij in 2006 twee cd’s: Desert Fire and Live at the NWE Vorst met The Tilburg Big Band.

In maart 2012 brengt hij zijn cd album Twelfth Year uit met gerenommeerde musici als Tim Kliphuis, Nous’che and Stochelo Rosenberg. Nog in hetzelfde jaar komen nog twee nieuwe albums uit. Het verrassende Rock Django en de Scandinavische cd met Hot Club d'Europe Kouvola Junction.
In November 2014 neemt hij met zijn trio en accordeonist Dominique Paats de cd Rocky op.
Met zijn laatste album Letter to van Gogh in Oktober 2015 eert Paulus Schäfer deze Nederlandse kunstenaar uit Brabant. Een uniek album met alleen eigen composities.

Paulus Schäfer heeft als representant van de Nederlandse School een specifieke, herkenbare en pakkende sound: een altijd swingende gipsy jazz. Bovendien is hij voortdurend op zoek naar een vernieuwend en modern geluid.

De violist Tim Kliphuis typeert Paulus spel als volgt: ”Zijn zingende toon, angstaanjagende techniek en goed uitgebalanceerde solo's”. Daarvoor kreeg hij op 30 mei 2013 een award van het International Guitar Festival ‘The World of Guitar’ (Kaluga – Russian Federation) voor zijn ‘special contribution to contemporary development of Gypsy Jazz‘.

Website: https://www.sintimusic.nl

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.