Select your language

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Matthias Matzke 2013Pietro Adragna (IT)

Pietro Adragna werd geboren in Erice (Italy) in 1988. Op de jonge leeftijd van vijf jaar, begon hij accordeon te studeren onder begeleiding van Maestro Salvatore Graziano. In de volgende jaren daarna studeerde Pietro klassieke Piano aan het Conservatorium "A. Sciortino" van Trapani onder leiding van Maestro Paolo De Bartoli. Vanaf 2004, studeerde hij de klassieke en variété repertoires met Maestro Roberto Fuccelli aan de Muziekacademie in Perugia, waar hij jarenlang 1e accordeonist was van het accordeon orkest "Libertango". Sinds 2009, studeerde hij nadrukkelijk het variété-repertoire met de wereld beroemde Maestro Frederich Deschamps.

Na zijn afstuderen zowel in klassieke accordeon cum laude onder leiding van Maestro Ivano Battiston en in klassieke Piano onder leiding van Maestro Su Cin Yang aan het Conservatorium "L. Cherubini" van Florence, vervolgde hij met een studie voor orkest dirigent aan hetzelfde Conservatorium met Maestro Alessandro Pinzauti. Eind 2017 is hij met succes afgestudeerd voor orkest dirigent. Bovendien nam hij deel aan verschillende postuniversitaire cursussen gegeven door grote Maestros, zoals Stefano Bollani, Richard Galliano, Frank Marocco, Renzo Ruggieri, Giorgio Dellarole, Claudio Jacomucci, Luciano Biondini en Piero Bellugi.

Hij won talrijke belangrijke nationale en Internationale prijzen waaronder:
2009: 1e prijs tijdens de 59e TROFEO MUNDIAL DE L'ACORDEAO C.M.A 2009”, in Albufeira (Portugal)
2010: 1e prijs Primus Ikaalinen (Finland)
2011: 1e prijs tijdens het 48e Internationaler Akkordeon-wettbewerb Klingenthal (Duitsland)
2011: 1e prijs tijdens de “64th COUPE MONDIALE C.I.A” in Shangai (China)

Pietro Adragna is momenteel accordeon leraar aan de State High School "Vito Fazio Allmayer" van Alcamo, en aan de uitgebreide Instituut "Luigi Pirandello" in Mazara del Vallo.
Hij heeft ook een intensief schema van concerten, zowel als solo-artiest en in ensembles – zoals het "Pietro Adragna Ensamble” – en heeft al vele concerten gegeven op beroemde podia over de hele wereld onder andere Duitsland, Frankrijk, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Finland, Rusland, Litouwen, Tunesië, en Nederland.

Pietro treedt ook op in vele regionale televisie uitzendingen zoals CANALE 5 en RAI 2.

Klik HIER voor een video opname uit 2019 waarin hij Tici Tico speelt en halverwege plots een gedeelte van Flight of the bumblebee.

Website: www.pietroadragna.it

Facebook: https://www.facebook.com/pietro.adragna/

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.