Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Matthias Matzke 2013Rene Trok (NL)

René Trok is geboren op 14 juni 1958. Hij kreeg van zijn opa een knaak, dat was toen fl2,50. Best een grote munt en voor die tijd een aardig bedrag. Nu is dat €1,10. De ouders van René hoopten dat dit bedrag een begin was om later te besteden aan een muziek studie. Zo geschiedde.

Op zesjarige leeftijd is René begonnen met accordeon spelen. René was 9 jaar toen hij ook elektronisch orgel ging studeren. Later kwamen daar het Hammondorgel, de keyboards en de synthesizers bij. Veel muziek dus.

Zijn eerste optredens waren op de verjaardagen van familie, later op de bruiloften van dezelfde familie. Zijn eerste grote schnabbel was op 11 jarige leeftijd. Er volgden er nog veel.

Hij speelde mee in verschillende accordeon orkesten in Amsterdam en werd later zelf dirigent/arrangeur van een accordeonorkest.

René speelde bij verschillende duo’s, trio’s, combo’s en viel vaak in als toetsenist bij verschillende showorkesten. Sinds enige tijd doet René vooral alleen met accordeon zijn schnabbels.

De schnabbels brachten hem op de meest verschillende locaties en gelegenheden. Vele anekdotes zijn daar over te vertellen.

Intussen ook verschillende theaterproducties mogen doen. Anatevka, De Jantjes, Pride Chantant, Mokumse Mokkels, Nooy’s Volkstheater, Kerstmis in de Jordan, e.v.a.

Festivals heeft René nog nooit gedaan. Op uitnodiging van Jac Puts wordt Stadskanaal de eerste keer. Ook voor René is dit een uitdaging.

Website: https://www.renetrok.com

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.