Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Matthias Matzke 2013Egle Bartkeviciute

De Litouwse accordeonist Egle Bartkeviciute is een zeer getalenteerde en gewaardeerde muzikant, erkend om haar uitzonderlijke talent, technische bekwaamheid en boeiende optredens. Met een schat aan ervaring en een passie voor muziek die al op jonge leeftijd voortkomt, heeft Egle zichzelf gevestigd als een prominent figuur in de wereld van het accordeonspel. Egle's toewijding en talent hebben haar erkenning en onderscheidingen opgeleverd tijdens prestigieuze internationale wedstrijden. Als prijswinnaar van de meest gewaardeerde accordeonwedstrijden, waaronder de Trophee Mondial de l'Accordeon, CIA Coupe Mondiale, PIF Castelfidardo en Klingenthal accordeonwedstrijd, zijn Egle's opmerkelijke prestaties het bewijs van haar uitzonderlijke vaardigheden en muzikaliteit. Deze prestaties hebben haar positie in de accordeon- en muziekwereld verstevigd. Egle's muzikale reis begon op jonge leeftijd bij professor M. Markeviciene, terwijl ze zich verdiepte in de wereld van professionele accordeonuitvoeringen. Later kreeg ze lezingen en masterclasses onder leiding van de wereldberoemde professoren F. Deschamps en J. Mornet. Deze invloedrijke professoren koesterden haar talent en voorzagen haar van onschatbare begeleiding, waardoor haar muzikaliteit en technische hoogten vorm kregen.

Gedurende haar hele carrière heeft Egle het voorrecht gehad om op gerenommeerde podia en festivals over de hele wereld op te treden. Enkele opmerkelijke hoogtepunten van optredens zijn:
-Solo-optredens in de concertzaal Musee de Louvre (Parijs, Frankrijk), muziekfestival van Sleeswijk-Holstein (Duitsland), soloconcerten in de Berlin Philharmonie;
-Solorecitals in concertzalen en theaters in Italië, Frankrijk, Litouwen, Oekraïne, de Verenigde Staten, Turkije, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Canada.

Samenwerkingsactiviteiten: Egle's veelzijdigheid als accordeonist komt tot uiting in haar samenwerkingen als solist met diverse symfonische orkesten: concerten samen met Litouws kamerorkest (LKO), Litouws Nationaal Symfonie Orkest (LNSO), St. Christopher Chamber Orchestra, Berliner Philharmoniker orkest, Beo Strijkkwartet (USA), samenwerking met internationaal gerenommeerde dirigenten M. Pitrenas, M Barkauskas, D. Katkus, J. Janulevicius, componisten Gorka Hermosa, Richard Galliano, Frank Angelis.

Haar muzikale reis als accordeonist wordt gekenmerkt door haar uitzonderlijke geluid. Met een diepgewortelde passie voor het instrument en een toewijding aan muzikale uitmuntendheid blijft ze het publiek boeien met haar kunstenaarschap en virtuositeit. Egle's bijdragen aan de accordeongemeenschap, zowel als artiest als als professor, hebben haar status in de accordeon- en muziekwereld versterkt.

Facebook: https://www.facebook.com/eglutacco

Liveopname "It don't mean a thing": klik HIER

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.