Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Rene Trok 2023Jamiro (NL)

Jamiro is een jonge muzikant geboren op 24 mei 2008. Van jongs af aan koesterde hij een liefde voor muziek, met een speciale voorliefde voor de klanken van de accordeon en Nederlandstalige muziek. Op slechts 4-jarige leeftijd vroeg hij om een echte accordeon, die hij ook kreeg, en begon met accordeonlessen bij Paula van Wanrooij. Gedurende de eerste 5 jaar ontwikkelde Jamiro zijn speelvaardigheid en ontdekte hij zijn eigen muzikale stijl.

In 2017 begon Jamiro met accordeonlessen bij Marieke de Vries en nam deel aan de nationale accordeon concoursen voor solisten en kamermuziek van de NOVAM. Zijn toewijding leverde resultaten op: in 2020 behaalde hij de 3e prijs in de jeugdafdeling, gevolgd door de 1e prijs in de 4e afdeling in 2022 en de 2e prijs in de 3e afdeling in 2023.

Jamiro is momenteel een vierdeklasser op het VWO met muziek als keuzevak voor zijn eindexamen. Naast accordeonspelen, begon hij op 8-jarige leeftijd zangles te nemen van Mieke Werger.

Hij streeft ernaar de accordeon meer zichtbaarheid te geven en heeft al op diverse locaties en evenementen opgetreden, variërend van feestjes tot concerten, televisie, radio, theater, verzorgingstehuizen en op openbare pleinen. Zijn muzikale repertoire is divers, van licht klassiek tot Nederlands populair. Bij het Nederlandse populaire repertoire zingt hij vaak en begeleidt zichzelf op de accordeon. Hij is een virtuose accordeonist, altijd op zoek naar uitdaging.

Jamiro heeft al enkele instrumentale nummers uitgebracht en in samenwerking met zijn docenten een single opgenomen met zang en accordeon, genaamd "Als ik even naar je kijk," die werd uitgebracht op 26 april 2023.

Bovendien heeft Jamiro de eer gehad om meerdere keren op te treden voor Koningin Máxima. Een bijzondere gelegenheid!

U kunt Jamiro vinden op sociale media onder de naam "Jamiro Accordeon".
Muziek is te beluisteren op de bekende streamingsdiensten.

Facebook: https://www.facebook.com/jamiro.accordeon

Meer muziek in de klas: Hoogbezoek Koningin Máxima
https://www.youtube.com/watch?v=4_EYmFwMRG4

Als ik even naar je kijk.
https://www.youtube.com/watch?v=Ujg7ObQf72Y

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.