Selecteer de taal

Klank 01 NOVAMNationaal Accordeon ConcoursNationaal Accordeon ConcoursLogo Hohner

logo kunstraad CMYK 200x29

logo Scholten-Kamminga fonds

Dankzij de financiële steun van fondsen, sponsors, vrienden en familie kan dit evenement jaarlijks worden georganiseerd.

HohnerVerhoeven WitgoedServiceKüchentreff Stadskanaal   Muziekhuis Da CapoSternVelsibKüchentreff Stadskanaal

Rene Trok 2023Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO)

Het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO) is opgericht in 1998.
Het orkest bestaat uit jeugdige accordeonisten afkomstig uit diverse regio's van het land. De leeftijd van de spelers ligt tussen de 12 en 26 jaar.

Om het muzikale peil te verhogen en het repertoire uit te breiden houdt het orkest jaarlijks vier tot zes studieweekends en een aantal studiedagen. Deze weekends/dagen worden op verschillende locaties in het land gehouden. De plaats is afhankelijk van een eventueel daaraan gekoppeld project en/of concert. Er zijn ook jaarlijks zogenaamde combi-weekends, waarin nieuwe jeugdige accordeonisten kennis kunnen maken met het NJAO, zowel op muzikaal als sociaal gebied.

Al diverse malen is speciaal voor het NJAO gecomponeerd. Daarnaast hebben de dirigent Jorind Josemans en oprichter en oud-dirigent Marc Belder veel arrangementen – gericht op het NJAO – op hun naam staan.

De eerste cd werd in 2002 opgenomen, in 2007 werd de tweede gemaakt, in 2013 de derde en in 2023 verscheen de vierde cd. Op de cd's is het veelzijdige repertoire van het NJAO te horen.

Het NJAO timmert ook internationaal aan de weg door het behalen van vier eerste prijzen Cum Laude in 2003, 2007, 2015 en 2023 en een eerste prijs Summa Cum Laude in 2011 op het Europees Muziek Festival voor de Jeugd te Neerpelt.

Het NJAO speelde op talloze festivals, in concertzalen, op televisie bij Paul de Leeuw en de BZT-Show, op straten en pleinen en in gevangenissen. Het NJAO stort zich ook regelmatig op vernieuwende muziek al dan niet in samenwerking met koren en orkesten uit andere disciplines, alsmede nationale talenten.

Eind 2013 nam Marc Belder, na 15 jaar lang het orkest met hart en ziel geleid te hebben, afscheid van het NJAO en droeg "het stokje" over aan de huidige dirigent Jorind Josemans.

Website: https://www.njao.nl/

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.